Diari Més

Processons i Via crucis més destacats de la Setmana Santa de Tarragona 2023

Tarragona acollirà diferents passos i processions per celebrar la Setmana Santa que començarà aquest divendres 31 de març i durarà fins al diumenge 9 d'abril

Un pas de Setmana Santa al Passeig de Sant Antoni durant una processió de 2022.

Processons i Via crucis més destacats de la Setmana Santa de Tarragona 2023CEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tradició i espiritualitat conviuen a la ciutat de Tarragona durant la Setmana Santa, unes celebracions que la majoria de tarragonins viuen intensament, al marge de les seves creences religioses.

Durant tota la setmana es celebraran els diversos viacrucis que organitzen les confraries, germandats i gremis que formen part de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona:

Divendres 31 de març

19:45 h-

Processó de Divendres de Dolors

Itinerari: Plaça de la Pagesia, Arc de St. Llorenç, Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça Santiago Rossinyol, Major, La Nau, Sant Hermenegild, Plaça del Rei, Portella, Passeig Sant Antoni, Plaça Sat Antoni, Plaça de la Pagesia.

Processó pels carrers de la Part Alta de Tarragona, precedida pels Armats de la Confraria de La Sang de Constantí, amb la presidència del Sant Crist de la secció de les Senyores de La Pietat. Amb la participació en la mateixa de la coral L'Àncora i l'habitual dels alumnes del col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, agremiats, fidels i autoritats, acompanyant tots ells els Misteris de la Pietat i del Sant Sepulcre, aquest últim escortat pels Armats del Gremi.

Organitza: Gremi dels Pagesos.

Dissabte 1 d'abril

19:00 h-

Processó de Passió de la Cofradía del Cristo del Buen Amor

Itinerari: Pau del Protectorat, Barcelona, Sant Miquel, Misericòrdia, Sant Josep, Nou de Santa Tecla, Smith, Castaños, Reial, plaça dels Carros, Apodaca, Barcelona i Pau del Protectorat.

Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Diumenge de Rams 2 d'abril

17:00 h-

Processó de l'entrada de Jesús a Jerusalem

amb el pas Entrada Trionfal de Jesús a Jerusalem

Itinerari: Església de Sant Joan, Plaça Mitja Lluna, Gasòmetre, Solé, Canyelles, Rambla Nova (tram central fins cruïlla carrer Adrià) per baixar per el lateral fins al carrer Unió, Unió, Plaça de la Mitja Lluna i Església de Sant Joan.

Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

19:00 h-

Via Crucis de la Sang

pel recinte emmurallat i la Part Alta

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Granada, Portal de Sant Antoni, Passeig de Sant Antoni, Torroja, interior del Passeig Arqueològic, Portal del Roser, Plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu. Tornada: Pare Iglesias, Merceria, Major, Nau i Plaça del Rei.

Discorrerà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang. A l'interior de la Catedral es fa una breu predicació i els fidels veneren la imatge del Sant Crist. En acabar, la imatge és conduïda novament a l'església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere.

Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Dilluns Sant 3 d'abril

20:00 h-

Via Crucis Processional

pel Casc Antic

Itinerari: Portal del Carro, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Nou del Patriarca, Plaça Pescateries Velles, Mercè, Plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç i Portal del Carro.

Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.

Dimarts Sant 4 d'abril

20:00 h-

Processó dels Natzarens

Itinerari: Rambla Vella, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de Peixateria, Plaça del Rei, Santa Anna, Plaça Fòrum, Merceria, Major, Baixada de Misericòrdia, Plaça Font, Portalet, Rambla Vella fins l'Església de Sant Francesc.

Hi participen un escamot dels armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures–, un grup de penitents amb la creu al coll i el Sant Crist, acompanyats pel Cor d'Aspirants, Banda Infantil de Timbals, banda de cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers.

Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

Dimecres Sant 5 d'abril

19:45 h-

Processó del Dolor

Itinerari: Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, Plaça Corsini, Canyelles, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna.

Hi participen els Armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: L'oració de Jesús a l'Hort (Associació La Salle), La Flagel·lació (R. i V. Congregació de la Puríssima Sang), Ecce-Homo (Germandat del Sant Ecce-Homo), El Cirineu (Reial Germandat de Jesús Natzarè) i Jesús de la Passió i Sant Crist (Germandat de N. P. Jesús de la Passió).

Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

Dijous Sant 6 d'abril

23:45 h-

Via Crucis de la Germandat del Sant Ecce-Homo

Itinerari: Des del'Avinguda Maria Cristina fins al Santuari del Lloritu

Concentració i venda de fanalets a les 23:45 h. Sortida del Viacrucis a les 00:00 h. Arribada aproximada al Santuari a les 02:00 h. El Crist de la Germandat serà portat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut. En acabar es disposa d'un servei d'autocars per retornar a Tarragona

Organitza: Germandat del sant Ecce-Homo.

Divendres Sant 7 d'abril

6:30 h-

Via Crucis Processional

Itinerari: Pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, Plaça de Sant Joan, Baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei.

Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

10:00 h-

Via Crucis

a Església de Sant Pau

Itinerari: La Popular, Rambla President Companys, Enric Ossó, Plaça Orleans. Organitza: Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.

19:30 h-

Processó del Sant Enterrament

que recorre els carrers del casc antic

Itinerari: plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Trinquet Nou, plaça de l'Esperidió, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

Declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist. Hi participen els armats de La Sang i les tretze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total).

Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Dissabte Sant 8 d'abril

18:00 h-

Processó de la Mare de Déu de la Soledat

Itinerari: Plaça del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu.

Hi participa el pas de La Soledat, acompanyat per les senyores de la Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, a més de totes aquelles senyores que vulguin acompanyar el Pas de La Soledat. Després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, surt de la Catedral per retornar a l'església de Natzaret.

Organitza: Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.

tracking