Diari Més

Polèmica

La Via T, CEPTA i la Cambra de la Propietat Urbana retiren el seu suport a Creix Tarragona

Ho han fet després que una de les imatges amb el corresponent eslògan de la campanya aixequessin un fort rebombori entre l'opinió pública

Cartell de la campanya que ha aixecat un fort rebombori entre l'opinió pública a les xarxes socials.

La Via T, CEPTA i la Cambra de la Propietat Urbana retiren el seu suport a Creix Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Via T, la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona i la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) s'han desvinculat de la plataforma Creix Tarragona, que va ser presentada públicament ahir dimecres com a entitat que vol promoure el màxim de consens sobre el futur POUM de Tarragona. Ho han fet després que una de les imatges amb el corresponent eslògan de la campanya aixequés un fort rebombori entre l'opinió pública a les xarxes socials.

La utilització propagandística de la fotografia de dos nens amb maletes vestits amb indumentària de principis del segle XX acompanyats de la frase «Exiliats per la decadència de Tarragona busquen casa a Salou, Vila-seca, Altafulla o la Secuita» ha estat el detonant de la polèmica, a la qual es van sumar des de partits polítics fins al mateix alcalde de Tarragona.

Per tot plegat, la Via T ha fet públic un comunicat desvinculant-se de «qualsevol associació amb la plataforma Creix» i el seu president, Salvador Minguella, qui va ser present en la presentació de la mateixa, hauria comunicat la seva dimissió a l'entitat. La Via T reconeix que «inicialment es volia fer servir la plataforma per exposar inquietud referents al comerç, però les imatges i el tipus de campanya que s'estan fent servir no ens representa».

En la mateixa línia i amb els mateixos motius justifica la retirada del seu suport a la plataforma la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona. «La Cambra va donar suport a Tarragona Creix a partir de la idea inicial de construir en positiu un discurs polític per fer aportacions a l'actual proposta de POUM i sobretot incrementar els consensos vers la ciutat que necessitem. Les imatges i el llenguatge utilitzat en aquesta campanya no són admissibles (...) fem notar el nostre malestar per la manca de sensibilitat», afegeix la Cambra de la Propietat Urbana en un comunicat.

Per la seva banda, Antoni Belmonte, president de la CEPTA, afirma que l'entitat havia donat suport als plantejaments inicials de la plataforma, però no amb tot el que ha vingut després. «Aquesta pel·lícula que s'ha muntat, ni m'interessa ni vull saber res. Ni he parlat amb Minguella ni amb el tal Jaume Climent. Em van parlar de la plataforma i vaig dir que em semblaria bé donar-li suport perquè l'urbanisme està parat i hi ha certes mancances a la ciutat, però fins aquí...», ha dit Belmonte en declaracions a Diari Més, qui assegura no haver vist encara la imatge que ha encès la polèmica.

Tot i les reaccions de les entitats que li van donar suport i les generades a les xarxes socials, des de la Creix Tarragona s'ha informat, a través d'un comunicat, que, «malgrat les pressions rebudes», continuarà amb la seva campanya Stop Decadència Tgn i que afronta amb «il·lusió renovada» l'objectiu de sumar consensos.

«Tarragona Creix vol agrair el suport inicial rebut per les entitats que van subscriure el decàleg contra la resignació a una realitat tan decadent. Volem fer explícit un agraïment especial a Salva Minguella pel coratge i el compromís en la defensa del comerç i el progrés de Tarragona», finalitza el comunicat.

tracking