Diari Més

Seguretat

Protecció Civil provarà el sistema d'alertes de telefonia mòbil el 12 d'abril a l'Ebre, Tarragona i el Penedès

La Generalitat gestionarà l'enviament dels missatges per primera vegada a la demarcació

Una veïna mostra el missatge rebut al telèfon mòbil per iniciar el simulacre a les portes d'un supermercat de la Canonja.

Protecció Civil provarà el sistema d'alertes de telefonia mòbil el 12 d'abril a l'Ebre, Tarragona i el PenedèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil tornarà a provar el sistema d'alertes de telefonia mòbil el pròxim dimecres 12 d'abril a partir de les 11 del matí a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. Tots els dispositius que es trobin en aquesta àrea i disposin de cobertura mòbil rebran un missatge indicant que es tracta d'una prova del sistema. La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, ha insistit en què es tracta d'una alerta que «s'utilitzarà en comptades ocasions» i per això cal que la ciutadania «conegui aquesta eina». Per primera vegada a la demarcació, l'enviament dels missatges es farà des de Protecció Civil ja que el govern espanyol va traslladar aquesta competència a la Generalitat.

Cassany ha expressat que és «important llegir el missatge» abans de desactivar l'alerta i el so, que és força estrident. El missatge també el rebran els conductors que es trobin en trànsit dins d'aquesta zona. Per evitar possibles accidents, els panells informatius de l'autopista advertiran els ocupants dels vehicles sobre aquesta prova.

El 12 d'abril es realitzarà una prova, no un simulacre. Per tant, la població només haurà de comprovar si ha rebut el missatge, però no s'haurà de confinar ni dur a terme cap tipus d'acció. En cas real d'emergència, la persona que rep l'alerta hauria de seguir les instruccions que es detallen al text del dispositiu.

Enquesta posterior

La directora de Protecció Civil ha assegurat que cal «testar» aquesta eina per després traslladar a l'Estat les «millores» corresponents. En aquesta línia, després de la prova, la ciutadania podrà fer una enquesta anònima on es recullen qüestions com si l'usuari ha rebut la prova d'alertes, el nombre de missatges, l'idioma o el sistema operatiu del telèfon mòbil, entre d'altres.

tracking