Diari Més

Premis

La rumba catalana tindrà un paper central en la 29a edició dels Premis Ones a Tarragona

Mare Terra Fundació Mediterrània organitza la gala el 16 de juny a les 19 hores al Teatre Metropol

El president de Mare Terra, Ángel Juárez, va anunciar ahir els guanyadors.

La rumba catalana tindrà un paper central en la 29a edició dels Premis Ones a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mare Terra Fundació Mediterrània celebrarà el divendres 16 de juny, a les 19 hores al Teatre Metropol, la 29a edició dels Premis Ones. Aquest any, s'entregarà el Reconeixement Ones Mediterrània a Peret i Chacho, creadors de la rumba catalana. D'aquesta manera, es vol homenatjar al ball i donar un impuls a la seva candidatura perquè sigui reconegut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

«Hem assolit una vegada més els objectius dels guardons», va assenyalar el president de Mare Terra, Ángel Juárez, en referència a la promoció i el compromís amb la igualtat, el planeta i els drets humans. El Premi Ones Mare Terra serà per a Fernando Valladares, doctor en biologia i investigador, per la seva tasca divulgativa sobre el canvi climàtic i la biodiversitat. El Premi Ones Riet serà per al curtmetratge Cuerdas, que tracta temes d'ecofeminisme i lluita social.

Pel que fa al Premi Ones Compromís Social, anirà a parar al CD La Floresta per utilitzar l'esport per educar i fomentar els valors de la solidaritat i el treball en equip. També rebran reconeixement durant la gala els agents forestals i mediambientals (Ones CE UICN), la Cova Urbana de Tarragona (Ones Mediterrani Atlàntic), Reporteros sin Fronteras (Ones EFE Verde), Teachers for Future Spain (Ones Bosque Habitado) i el bomber Marc Castellnou (Ones Sirusa).

D'altra banda, Juárez va apuntar que l'entitat pretén celebrar una edició especial el 2024 per commemorar els 30 anys dels guardons. Alhora, va assenyalar que li agradaria que l'administració pública s'hi impliqués més.

tracking