Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil de Tarragona identifica 13 noves víctimes d'abús infantil d'un home detingut a Almeria

Ha analitzat gairebé 2.000 gigues amb informació relacionada amb la pornografia infantil i l'abús menors

Un dels agents de la Guàrdia Civil analitzant un dels portàtils intevinguts.

Identifica noves víctimes d'abús infantil de l'individu que va ser detingut a Almeria l'any passatGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Especialistes en investigació de delictes tecnològics de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona, traslladats a la província d'Almeria, han procedit a la imputació de nous delictes d'agressió sexual i corrupció de menors, a un individu actualment a la presó, que ja va ser detingut en el marc de la primera fase de l'operació Téras a Almeria.

Els agents han identificat 13 nous menors, víctimes del detingut, gràcies al treball laboriós d'investigació realitzat sobre els 1.800 gigues d'informació que es va recollir als registres.

L'operació Téras es va iniciar a principis del mes de setembre del 2022 a Tarragona, després de rebre la denúncia de la representant d'una empresa amb àmbit d'actuació a tot el territori nacional. Aquesta persona de manera casual va advertir en un ordinador corporatiu propietat de l'empresa, que un dels seus empleats mantenia un compte amb una carpeta que contenia imatges i vídeos de contingut pedòfil.

Els agents de Tarragona van obrir diligències inicials, donant compte al Jutjat d'Instrucció número u dels de Tarragona, que va autoritzar una entrada i registre al domicili de l'encartat, i per això les gestions es van traslladar cap a Almeria.

Durant el registre es van obtenir proves suficients de la comissió de delictes en forma d'imatges, vídeos i xats de WhatsApp, però alhora es van intervenir terminals mòbils, dispositius de memòria pendrive, discos durs, tablet etc. que van aportar a la investigació gairebé dos mil gigues d'informació.

Paral·lelament es va realitzar l'exploració de cinc menors, els quals durant aquesta primera fase de recerca ja s'havien identificat com a possibles víctimes de l'investigat.

Del seu estudi, es va recopilar material gràfic i informacions relacionades amb la pedofília i l'abús de menors, les quals han permès a més de consolidar els indicis sobre les cinc víctimes inicials, identificar 13 víctimes més, a les quals s'ha realitzat la seva exploració a les províncies d'Almeria, Granada i Múrcia.

En total, s'ha pogut comprovar que haurien existit agressions sexuals, de manera presencial, sobre cinc de les víctimes, produïdes fins a 79 ocasions. Així mateix, s'ha comprovat que la totalitat de les víctimes haurien patit agressions a través de les xarxes socials, així com intents de corrupció de menors, detectant-se aquesta situació fins a 347 ocasions.

El detingut continua ingressat en un centre penitenciari d'Almeria en espera de judici, i ja consta les noves diligències que s'han realitzat al llarg de la segona fase de l'operació, amb la imputació de nous delictes i víctimes.

tracking