Diari Més

Municipal

'Creix Tarragona' demana consens a l'Ajuntament per evitar la «decadència»

Amb el lema 'Stop Decadència', l'associació neix impulsant una campanya per la «preocupació per la situació de decreixement de la ciutat»

Jaime Climent i Salvador Minguella van presentar l'associació a l'Hotel SB Ciutat de Tarragona.

'Creix Tarragona' demana consens a l'Ajuntament per evitar la «decadència»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A dos mesos de les eleccions municipals, Creix Tarragona es presenta com una nova associació oberta a la ciutadania que pretén «lluitar contra la decadència que viu la ciutat des de fa més d'una dècada», segons el seu portaveu, Jaime Climent.

La plataforma està formada per una tríada d'associacions empresarials com la Cambra de la Propietat Urbana, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona i els comerciants de la Via-T, i busca donar visibilitat a les preocupacions respecte al «deteriorament que fa temps que viu la ciutat tant des del punt de vista poblacional, econòmic i urbanístic», tal com va afirmar el portaveu.

Sota el lema Stop Decadència, l'associació busca dissenyar «un futur millor per la ciutat», a través d'un Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal «de consens entre tots els partits polítics», va expressar Climent. Aquest aspecte des de l'entitat consideren que no s'està produint i que el model actual del POUM és el causant d'alguns dels grans problemes que viu la ciutat avui en dia.

«El POUM actual compta només amb la meitat del suport electoral que hauria de tenir», va explicar. «En la seva fase inicial, no hi van participar presencialment ni 500 persones, el que suposa una representació molt baixa de la ciutadania i, per tant, s'hauria de canviar la forma de dur-lo a terme, ja que es tracta d'un projecte essencial com és de la planificació de la nostra ciutat dels pròxims 40 anys», va continuar.

Des del punt de vista urbanístic, l'associació critica «la deixadesa» del consistori per mantenir la ciutat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, centrant el seu discurs amb l'ampliació de l'Anella Verda. «Defensem la idea de promoure i incrementar els espais verds, sempre que siguin de propietat municipal», va puntualitzar, respecte al fet que «l'Anella Verda no deixa de ser, al cap i a la fi, una propietat privada», va dir.

A més, van expressar la seva indignació amb el despoblament de la ciutat de Tarragona, que segons l'associació, tot i l'augment d'immigració aquests últims anys, està 50.000 habitants per sota del previst –segons les estimacions de l'Ajuntament–, a causa de «l'elevat» preu dels habitatges.

Finalment, s'oposen a l'actual model d'habitatge. «El 90% dels onze mil nous habitatges de protecció oficial es situarien a Ponent, deixant de banda els altres barris, la qual cosa no ajudaria a resoldre la desigualtat entre districtes», va concloure el portaveu de l'associació.

D'altra banda, l'Associació de comerciants de la Via-T, que des de la seva creació l'any 2003, sempre ha estat «molt connectada» amb el consistori per tal de promocionar i defensar els interessos dels comerços de proximitat, enguany, se senten «ignorats», segons el seu president, Salvador Minguella.

Respecte a la situació actual, l'ens comercial aposta per intentar millorar la comunicació entre totes les parts i «anar a buscar grans marques per revitalitzar el municipi», va afegir Minguella. La plataforma, oberta a qualsevol persona o empresa que s'hi vulgui sumar, neix amb la intenció, afirmen, de «sacsejar» els partits polítics i que es posicionin durant la campanya electoral, de manera que la ciutadania pugui saber la seva posició sobre el futur de la ciutat.

tracking