Diari Més

Mobilitat

La renovació de l'avinguda de Prat de la Riba de Tarragona començarà abans d'estiu

La intervenció durarà unes tres setmanes i servirà per restaurar el paviment, redistribuir la mobilitat i incorporar un carril bici

El projecte contempla l'eliminació del quiosc en desús de la cruïlla amb Ramón y Cajal.

La renovació de l'avinguda de Prat de la Riba de Tarragona començarà abans d'estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'avinguda de Prat de la Riba estrenarà aviat carril bici i nou asfalt. L'Ajuntament acabarà el procés de redacció del projecte aquests dies i l'enviarà a contractació, amb la intenció de poder començar els treballs a finals de maig o principis de juny.

La intervenció, amb un pressupost aproximat de 350.000 euros, durarà unes tres setmanes i permetrà redistribuir la mobilitat, ja que s'eliminarà un dels tres carrils de circulació actuals i es desplaçarà la filera d'aparcaments del cantó oest cap al centre de la calçada, amb la finalitat de generar el tram pedalable entre els vehicles estacionats i la vorera i, així, donar seguretat als usuaris.

«La via té l'asfalt molt malmès i fet una porqueria, sobretot en el tram entre l'avinguda de Ramón y Cajal i la plaça de Ponent», comenta el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, amb relació a la renovació del paviment.

En aquest sentit, posa com a exemple l'actuació similar que es va fer al carrer de Pere Martell, on es va posar nou asfalt i també el carril bici. «Que el paviment estigui destrossat és un triple problema: de seguretat, perquè usuaris de moto, patinet o bicicleta poden caure; d'eficiència en la neteja, ja que costa més netejar i que s'enganxi la pintura; i també un problema estètic», enumera Puig.

Davant aquest escenari, l'Ajuntament va donar prioritat a Prat de la Riba pel que fa a la renovació de l'asfalt, de la mateixa manera que a l'avinguda d'Andorra, on també es generarà un carril bici en els pròxims mesos. «I, a banda de pavimentar-ho de nou, ens fem preguntes, com si cal posar a disposició del vehicle privat un 80% de l'espai públic. Creiem que no calen tres carrils de circulació, i més si pensem en clau del canvi de mobilitat que cal fer les pròximes dècades», argumenta el conseller de Territori i Sostenibilitat.

La solució serà mantenir dos carrils de circulació i traslladar la filera d'aparcaments de vehicles cap al carril eliminat. Aleshores, el tram pedalable podrà pintar-se entre els cotxes estacionats i la vorera del cantó oest. «L'aparcament protegeix el carril bici», resumeix Puig, qui afirma haver consensuat el projecte amb l'Associació de Veïns de Tarragona Centre.

Aquest nou tram per a vehicles de mobilitat personal connectarà a la plaça Imperial Tàrraco amb el carril educatiu, el del carrer de Pere Martell i els futurs de l'avinguda d'Andorra i de circumval·lació del centre. «Totes les línies acabaran connectant la xarxa», exposa. Alhora, per l'altra banda, el carril permetrà arribar amb bicicleta o patinet a l'entorn de la futura Illa Corsini.

El quiosc de Ramón y Cajal

Al mateix temps, el projecte per a l'avinguda de Prat de la Riba també contempla treure el quiosc en desús de la cruïlla amb Ramón y Cajal. «Serà substituït per quatre bancs individuals, disposats de tal manera que les persones que s'asseguin puguin parlar. És un racó maco, concorregut, amb característiques de placeta», defensa el regidor.

Puig subratlla la rapidesa d'execució de la proposta (tres setmanes) com a una de les parts positives. En els pròxims dies, es posarà el projecte en mans de contractació per començar els treballs tan aviat com es pugui. El finançament surt de la partida pressupostària destinada a pavimentació dels comptes de l'Ajuntament per al 2023.

tracking