Diari Més

Cultura

L'Ajuntament de Tarragona inverteix 3 MEUR en dignificar els equipaments culturals

La consellera Inés Solé va anunciar que Sant Magí i Santa Tecla comptaran amb fons propis

Inés Solé va fer ahir balanç del treball que ha fet la conselleria de Cultura, al Teatre Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona inverteix 3 MEUR en dignificar els equipaments culturalsAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Cultura ha aconseguit, en aquesta legislatura, augmentar el seu pressupost fins als 4,5 milions d'euros. A més, suma gairebé 3 milions destinats a inversions per dignificar diferents equipaments.

La consellera Inés Solé, va fer ahir, al Teatre Tarragona, una valoració «molt positiva» de la feina duta a terme en aquest mandat, durant el qual s'han marcat «els principis rectors» i les «línies estratègiques» que han de guiar el present i futur de la conselleria. L'edil també va destacar les passes que s'han fet per «assolir el 2% Cultural que demana el teixit local i nacional», tot i que «encara estem lluny i queda camí per recórrer».

La dignificació del Centre Cultural Antic Ajuntament és un dels equipaments en el que més s'ha invertit. Concretament, compta amb una partida de 420.000 euros destinada a l'habilitació dels seus espais interiors. Solé va destacar que l'obertura d'aquest espai ha jugat «un paper clau» en el suport a la pràctica cultural «de proximitat».

D'altra banda, s'han destinat 710.500 euros en arranjar i millorar les instal·lacions del Teatre Tarragona i el Teatre Metropol. Una altra de les prioritats de la conselleria ha sigut desencallar la biblioteca de Torreforta i la de Sant Pere i Sant Pau, de la qual s'obrirà aviat la licitació per a la redacció del projecte. Aquests dos projectes sumen un pressupost de 990.000 euros.

Durant aquesta legislatura s'ha recuperat el mòdul 6 de la Tabacalera, que disposa de 150.000 euros enguany per poder continuar adequant-la i desenvolupant activitat cultural. L'adequació del Teatre Auditori del Camp de Mart ha comptat amb una inversió de 300.000 euros, mentre que els treballs de rehabilitació de la Casa de la Festa, que ha d'acabar amb les filtracions i problemes de ventilació que patia, tenen un pressupost de 71.000 euros.

El consistori també ha destinat una partida de 61.000 euros per renovar els materials d'il·luminació, vídeo, projecció i so de diferents equipaments municipals. Per a aquesta acció, ha disposat de 97.000 euros dels fons Next Generation.

Fons propis

Solé va anunciar que, per primera vegada, «Sant Magí i Santa Tecla disposen de fons propis suficients per no dependre de ningú». La primera tindrà un pressupost de 123.000 euros i, la segona, de 650.000. La consellera va destacar també la consolidació del Centre d'Arts Contemporànies, el retorn del Festival de fotografia SCAN i la dotació econòmica que s'ha destinat a la difusió, promoció i el coneixement del fet casteller, amb l'objectiu d'impulsar «la capitalitat» de Tarragona en aquest àmbit.

tracking