Diari Més

Els Natzarens de Tarragona reflexionen sobre el Via Crucis en el seu opuscle del 2023

L'acte de presentació, a càrrec de Joan Sala, va ser ahir a l'església de Sant Miquel del Pla

La Germandat de Jesús Natzarè va celebrar ahir la presentació de l'opuscle, a càrrec de Joan Sala.

Els Natzarens de Tarragona reflexionen sobre el Via Crucis en el seu opuscle del 2023Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Germandat de Jesús Natzarè va presentar ahir el seu opuscle de Setmana Santa del 2023. El llibre d'enguany recull, a banda de les presentacions, la memòria i el programa, una part de reflexió al voltant del Via Crucis i 30 col·laboracions de «tarragonins il·lustres» de diferents àmbits professionals, tal com va expressar el president, Ferran Torner. L'acte va celebrar-se a l'església de Sant Miquel del Pla a les 19 hores.

La presentació, conduïda pel professor i excap de colla dels Xiquets de Tarragona Joan Sala, i amb la participació del fotògraf Ramon Giner, va dividir-se en tres parts. La primera va consistir a explicar la manera en la qual s'ha fet l'opuscle, que ha tingut una durada d'uns vuit o nou mesos.

L'acte també va servir per fer un exercici de reflexió existencial a partir de la Passió de Crist, proposat per Giner, apreciat natzarè. També es va dur a terme una actuació de la Jove Companyia de Dansa Amaia Dorronsoro. En acabar, van començar els parlaments, amb la intervenció del mateix president de la germandat.

Entre les 30 col·laboracions de tarragonins a l'opuscle, es troben Aleksandar Stevovski, exjugador professional de voleibol i actual gerent del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau; Imma Teixell, presidenta de l'Associació Cultural Sant Fructuós; Pere Navarro, professor de la Universitat Rovira i Virgili; i la mateixa ballarina i coreògrafa Amaia Dorronsoro, entre altres.

L'opuscle, de més de vuitanta pàgines, també conté una partitura d'una peça musical de Roser Olivé, grallera, mestra i especialista en música tradicional catalana, un dibuix de Maria Soria, natzarena i estudiant de segon de batxillerat, i una il·lustració de la dissenyadora gràfica Annelie Bäder.

Torner va apuntar que la Setmana Santa s'afronta amb «ànims renovats» i «il·lusió». «Després de la pandèmia, l'any passat vam tenir una Setmana Santa de mitja normalitat, però aquesta vegada per fi tenim una normalitat total», reflexionava.

Al mateix temps, va explicar que hi haurà cares noves entre els portants i el cor, ja que «sempre intentem engrescar nova gent a apuntar-s'hi», en paraules del president de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. «Aquests dies vas pels diferents actes i veus que existeixen força ganes. Es respira molt de positivisme. La ciutat sempre respon i el resultat serà una bona Setmana Santa», va afegir Torner.

El concert de Setmana Santa, avui a les 19 hores

El programa de Setmana Santa continua avui amb el concert a l'església de Natzaret (a la plaça del Rei), a les 19 hores. L'esdeveniment comptarà amb l'Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Després, a les 20.30 hores, començarà el Tridu en honor al Sant Crist de la Sang i a la Mare de Déu de la Soledat. D'altra banda, a les 20 hores, el Gremi de Pagesos presentarà el seu opuscle-programa a l'església de Sant Llorenç, a la plaça de la Pagesia.

En el marc de l'acte, Les Forques Teatre de Constantí representaran dues petites escenes de la seva Passió de Crist, que es va iniciar el 2019 i que ja s'ha establert a la vila com un acte teatral amb segell propi. En acabar, es lliuraran les banderes del Sant Sepulcre i de La Pietat als banderers d'enguany i també les distincions Amics del Sant Sepulcre, així com el reconeixement a antics portants dels Misteris. En el transcurs de l'acte es presentarà el retallable del pas de La Pietat, realitzat per Joaquim Nolla Solé.

tracking