Diari Més

Infraestructures

El carrer Goya de Tarragona estrena un nou ascensor d'ús privat a la via pública

És el segon ascensor exterior privat que s'instal·la a la ciutat, ambdós ubicats al mateix carrer

Els dos ascensors col·locats un al costat de l'altre al carrer Goya.

El carrer Goya de Tarragona estrena un nou ascensor d'ús privat a la via públicaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana es donarà per acabada l'obra del nou ascensor privat que connecta la via pública amb els habitatges del bloc de pisos número 10 del carrer Goya. La infraestructura és la segona d'aquest tipus que es col·loca en aquest carrer, després que l'any 2019 s'instal·lés la primera, just al bloc de pisos del costat –12–. Així doncs, el carrer Goya es converteix en el punt on s'ubiquen els dos primers ascensors exteriors privats de tota la ciutat.

Després d'una reunió de la junta del veïnat, l'any 2020 els residents del bloc número 10 del carrer Goya van acordar proposar a l'Ajuntament la instal·lació d'un ascensor exterior a l'edifici, que connectés la via pública amb l'accés a les cases del bloc. La raó, segons l'empresa administrativa de la finca, és a causa de «l'elevada mitjana d'edat de la gent que hi viu, amb dificultats per poder pujar les escales i accedir als seus domicilis».

A l'octubre d'aquell mateix any, l'Ajuntament va acceptar el projecte, i es van iniciar els tràmits per encarregar l'obra. L'agost del 2021 es va dur a terme la primera fase d'obra amb un examen arqueològic per conèixer el terreny del subsol, i al gener de l'any passat es van començar oficialment les obres a càrrec de l'empresa Multi-pefoc, i que estan previstes que acabin aquesta mateixa setmana.

L'ascensor, de marca TKE Thyssen, es troba a la façana, de manera que un cop els residents arriben a la seva planta, només els hi cal obrir la porta per accedir als seus domicilis. El cost total d'obra és d'aproximadament uns 200.000 euros, i segons l'empresa administrativa de la finca, Nouàmbit immobles, «és una forma de revalorar el patrimoni que tenim».

El carrer Goya ja en tenia un

Aprofitant el canvi en el reglament de l'habitatge de la Generalitat de Catalunya el 2014, dos anys més tard la comunitat de veïns del bloc número 12 del carrer Goya ja va formalitzar una sol·licitud d'obra al consistori per tal d'instal·lar un ascensor d'aquestes característiques a la mateixa via.

Després d'un temps amb tot parat a causa de contratemps en els terminis de presentació dels documents pertinents, el juliol del 2019 es va acabar de construir el primer ascensor exterior privat del carrer i de tota la ciutat de Tarragona, ubicat, però, a la vorera, per culpa de la falta d'espai que hi havia a l'interior de l'immoble.

tracking