Diari Més

Serveis

Dues empreses opten a l'adjudicació del Servei d'Atenció Domiciliària a Tarragona

Solé destaca l'esforç que ha fet l'Ajuntament per «poder treure una licitació millor que l'actual»

Primer pla de les mans agafades d'una cuidadora i una persona gran amb dependència.

Dues empreses opten a l'adjudicació del Servei d'Atenció Domiciliària a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues empreses han presentat la seva oferta per optar a prestar el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) a Tarragona. En els darreres dies es va crear certa expectació per saber qui gestionarà el SAD després que l'actual adjudicatària, la Xarxa Santa Tecla, anunciés que no es presentaria al concurs públic en considerar que l'oferta econòmica que proposava l'Ajuntament era insuficient.

La consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha mostrat la seva satisfacció per l'interès que han mostrat dues entitats per oferir aquest servei i ha defensat que el consistori ha fet «un gran esforç, tenint en compte en la tessitura econòmica actual, per poder treure una nova licitació que millora la present».

Solé exposa que s'han millorat els plecs i s'ha incrementat el pressupost. En aquest sentit, l'edil apunta que «una part mínima» ve finançada per la Generalitat de Catalunya. «Ha augmentat el preu per hora», indica també la consellera. El pressupost base de licitació és de 5.862.867,36 euros, sense IVA i el termini d'execució del contracte és de dos anys, des de l'1 d'octubre –data estimada de l'inici– fins al 30 d'octubre de 2025.

Es preveu una única pròrroga d'una durada de dos anys més, que és obligatòria per a l'entitat adjudicatària. Així, el valor estimat del contracte, que comprèn la durada total d'aquest, així com les modificacions previstes, és de 14.070.881,66 euros.

Amb el nou contracte, l'Ajuntament buscava «millorar un servei que és essencial», explica Solé, qui apunta que Tarragona té una població cada cop més envellida i, això, suposa que augmenti la demanda del Servei d'Atenció Domiciliària. Segons apuntava la Xarxa Santa Tecla, des del 2008, quan va guanyar la licitació del servei per primera vegada, fins al dia d'avui, ha donat assistència a domicili a prop de 800 usuaris.

La subrogació

Després de més d'una dècada amb la mateixa adjudicatària, serà una nova empresa la que gestioni el SAD. «Creiem que fins i tot els canvis, sovint, suposen una millora», indica Solé. Un altre dels aspectes que destaca la consellera és que les treballadores «no han de preocupar-se» per la subrogació: «Tenim la mà estesa, ens asseurem per parlar-ne».

D'altra banda, explica que es van fer els plecs d'un dels contractes «més importants» que té l'Ajuntament, «amb la intenció que es presentin les empreses que millor poden oferir el servei».

tracking