Diari Més

Policial

Detingut a Tarragona un home que enviava 124.800 SMS fraudulents cada hora

L'individu va arribar a guanyar 85.000 euros

El detingut va estafar 85.000 euros enviant missatges fraudulents.

Detingut a Tarragona un home que enviava 124.800 SMS fraudulents cada horaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil d'Almeria ha detingut a Tarragona un presumpte estafador que tenia cinc mòdems configurats per enviar un total de 124.800 missatges SMS fraudulents cada hora i que a través de diferents modalitats d'estafa va arribar a guanyar 85.000 euros.

L'institut armat ha indicat en una nota que a l'arrestat, en l'operació Alhedizos, se li imputen sengles delictes d'estafa tecnològica i han estat intervingudes més de sis-centes targetes a nom d'identitats fictícies o usurpades.

Segons la font, l'home utilitzava el mètode conegut com a «home al mig» (man in the middle en anglès), que consisteix a interceptar les comunicacions electròniques entre ajuntaments localitzats a diferents províncies i les empreses que prestaven serveis a aquests consistoris.

Mitjançant aquesta modalitat d'estafa, interceptava els correus electrònics entre una empresa o organisme públic i l'entitat proveïdora que els prestava els seus serveis. Així, suplantava una de les parts per cobrar l'import dels serveis que una de les dues parts feia.

Gràcies a això, accedia a la documentació que s'adjuntava a les comunicacions electròniques, majoritàriament factures, per reclamar el pagament de l'import de la mateixa a un altre número de compte diferent de l'habitual.

La Guàrdia Civil ha assenyalat que aquestes entitats utilitzaven la plataforma FACe, un servidor en línia que permet presentar factures electròniques davant de qualsevol òrgan de l'Administració General de l'Estat.

També han destacat que els mòdems GSM intervinguts a l'home estan compostos per 208 ports, on se'ls inseria una targeta SIM a cadascun, la funcionalitat de la qual era enviar missatges SMS de forma massiva. Aquests dispositius tenen una capacitat de tramesa de 124.888 missatges SMS fraudulents cada hora.

Després d'aconseguir la identificació del presumpte autor dels fets, la Guàrdia Civil es va traslladar fins a Tarragona i va fer un registre domiciliari, i va procedir a la detenció del presumpte autor.

En aquest domicili els agents van trobar dos telèfons mòbils d'última generació, un ordinador amb maquinari molt sofisticat i diferents programes informàtics configurats per realitzar diverses estafes tecnològiques.

També van trobar diversos hologrames amb l'escut del Regne d'Espanya per falsificar documentació, un TPV per fer pagaments sense contacte, tres targetes de memòria amb més de 400 documents falsificats i més de 600 targetes prepagament de telefonia SIM.

Els investigadors encara analitzen el material intervingut, per la qual cosa no es descarta la possible relació de la persona detinguda en altres fets delictius relacionats amb diferents metodologies d'estafa.

Les diligències instruïdes han estat remeses al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Huércal-Overa (Almeria).

tracking