Diari Més

Cultura

Aquesta primavera arriba a Tarragona una nova edició dels tallers interculturals

Des d'aquesta setmana fins al mes de juny, tindran lloc més d'una vintena de propostes entre tallers i xerrades adreçades a tota la ciutadania

Imatge d'una edició anterior dels tallers interculturals a Tarragona.

Aquesta primavera arriba a Tarragona una nova edició dels tallers interculturalsMaurici Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona ha engegat aquest dilluns una nova edició dels Tallers Interculturals. Des d'aquesta setmana fins al mes de juny, més d'una vintena de propostes entre tallers i xerrades adreçades a tota la ciutadania amb l'objectiu d'oferir a tothom unasèrie de cursos impartits per ciutadanes i ciutadans de diversos orígens.

Segons ha expressat la consellera de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, «la iniciativabusca generar espais dediàleg intercultural entre els grups poblacionals, contribuint a la convivència, socialització i preservació de sabers i pràctiques tradicionals que enriqueixen la diversitat de la ciutat,visibilitzantel potencial expressiu i artístic de les personesmigrants».

Entre les propostes es troben un taller de química en família al Centre Cívic de Torreforta, un taller de vestits i accessoris africans i un altre de batucada familiar al Centre Cívic de Sant Salvador, un taller de dansa africana al Centre Cívic de Bonavista, un taller de música amb l'orquestra internacional Tarraco Street Orchestra a la Capsa de Música, un vermut de les cultures al parc de l'Amfiteatre, dues xerrades sobre el dol migratori i sobre els mites de l'alimentació i l'immigració a l'IMET i a la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials (pl. Prim), exhibicions de danses del món el primer i tercer dissabte del mes d'abril al mercat de la Pagesia, un taller de caràcters xinesos i un altre sobre la història del drac xinès.

En aquesta edició, la programació torna a comptar amb els tallers gastronòmics interculturals 'Cuines del món'. Segons la consellera Paula Varas, «la cuina juga un rol fonamental en la identitat dels pobles perquè és cultura, perquè és una qüestió social i, en definitiva, perquè és un llenguatge, una manera de comunicar-nos».

Amb l'objectiu, doncs, de conèixer la cultura d'altres països a través de la seva cuina, en aquesta segona edició es podrà aprendre a fer menjars de vuit països diferents.L'edició va començar aquest dilluns a la tardaquan cuiners del Salvador, Hondures i Nicaragua van ensenyar a fer els principals plats típics de la cuina centreamericana.

Durant l'abril es podrà descobrir més gastronomia d'Amèrica del Sud com l'arròs paisa de Colòmbia (3 d'abril), lessopaipillasi empanades xilenes (24 d'abril) i leschipasicocidosde Paraguai (24 d'abril). I al maig es podrà descobrir la cuina ucraïnesa (8 de maig), les postres africanes (15 de maig), especialitats xineses (22 de maig) i la gastronomia tradicional de Bulgària (29 de maig).

Tots els tallers de cuina es faran al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau de 17.30 a 19.30 h i les persones interessades en participar-hi poden inscriure's gratuïtament alweb de la xarxa de Centres Cívicsi al mailnovaciutadania@tarragona.cat.

tracking