Diari Més

La Germandat del Sant Ecce-Homo de Tarragona presenta el seu 30è opuscle

L'associació commemora els 30 anys de la retirada de l'antic pas del mossèn José María Vera

L'opuscle es va presentar al claustre de Sant Pau, del Centre Tarraconense 'El Seminari'.

La Germandat del Sant Ecce-Homo de Tarragona presenta el seu 30è opuscleGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Germandat del Sant Ecce-Homo va presentar ahir al vespre el seu opuscle de Setmana Santa, que enguany se centra en commemorar la figura del mossèn José María Vera, autor d'un dels passos de l'associació durant gairebé 40 anys, i en el paper de les dones dins de la tradicional festivitat religiosa.

Aquest 2023 la Germandat presenta el seu 30è opuscle, en un acte de presentació que va anar a càrrec de la Yasmina Armesto, cap de comunicació i d'arrengladors de l'associació, i per Pere Ramón Armesto, secretari de la Germandat.

El programa d'enguany consta de 82 pàgines amb una portada que representa «un joc amb la corona i la canya del pas, per simbolitzar la unió de tota la germandat com si fos una cadena de miralls on reflectir tot l'esforç dels seus membres», tal com va afirmar la seva presidenta, Elvira Ferrando, qui va expressar que la presentació del programa va ser «especialment emotiva» amb motiu del 30è aniversari de la retirada de l'antic Pas del Pare Vera.

Enguany es compleixen 30 anys de la retirada del pas religiós del mossèn José María Vera, que va lluir pels carrers de la ciutat durant gairebé 40 anys (1959-1993). El fra va arribar a Tarragona l'any abans, i va ser l'autor del cinquè pas de la Germandat, a més del pintor d'altres racons de la ciutat com els frisos de l'edifici d'Hisenda. Amb motiu de la presentació de l'opuscle, la Germandat va aprofitar l'ocasió per a rendir-li homenatge centrant part de l'acte en el record de la seva figura.

D'altra banda, la Germandat d'Ecce-Homo, que celebra enguany els seus 155 anys d'història, va valorar la feina de totes les dones que han participat activament en l'associació al llarg de tot el seu temps, ja sigui com a portants, bandes, files o arrengladores, amb una tertúlia sota el nom de Som Dones. A més a més, es va dur a terme una actuació musical amb violí d'un refugiat ucraïnès, «com a signe d'unió i pau».

Finalment, es van entregar les tradicionals medalles de la Germandat als banderers 2023 i als nous aspis, dos nadons com són l'Albert i la Júlia –de 8 i 25 dies respectivament–, que des de ben petits «formen ja part de l'associació i del seu futur», va concloure la seva presidenta, Elvira Ferrando.

Paral·lelament, els actes de Setmana Santa a Tarragona s'allargaran fins al pròxim dissabte 8 d'abril, amb l'Ofici de Lectura i Laudes, la Vetlla Pasqual i la Processó de la Mare de Déu de la Soledat, com a actes de cloenda de la festivitat. Pel que fa al dia d'avui, a les 19 h. es durà a terme la presentació del llibre de l'opuscle de la Reial Germandat de Jesús de Natzarè, a l'Església de Sant Miquel del Pla.

tracking