Diari Més

Equipaments

L'Ajuntament de Tarragona instal·larà una tirolina a la plaça dels Infants

El projecte inclou un terra de cautxú sobre el paviment, davant la porta de la fàbrica De Muller

Imatge virtual d'una tirolina similar a la que s'ubicarà a la plaça dels Infants.

L'Ajuntament de Tarragona instal·larà una tirolina a la plaça dels InfantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça dels Infants estrenarà aviat una tirolina. L'Ajuntament de Tarragona treballa amb l'objectiu que a l'estiu estigui col·locada tant l'estructura com el terra de cautxú de colors que recobrirà l'actual paviment sobre el qual s'instal·larà l'equipament. Aquesta actuació pretén dinamitzar l'espai i donar ús al vial de davant de la porta de l'antiga fàbrica De Muller, tallat al trànsit des de fa temps.

«Vam recuperar com a part de la plaça aquesta zona i ara es tracta de donar-li un ús», expressa el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig. «Què podíem posar que tingués un ús social, que fos innovador i adequat? Vam pensar en un parc infantil, però ja n'hi ha un allà mateix. O un de cal·listènia, però ja s'està posant un a la plaça dels Carros. Són opcions que vam contemplar, però volíem buscar quelcom especial», argumenta.

En aquest context, els tècnics municipals van trobar aquesta alternativa que, alhora, és compatible amb la porta de l'antiga fàbrica De Muller perquè «no la tapa», tal com assenyala Puig. A més, el terra de cautxú permetrà cobrir el paviment, «que està molt deteriorat». La tirolina serà un element destinat, sobretot, a infants i joves. «Volem que el barri del Port tingui atractiu per visitar-lo», exposa el conseller de Territori.

Les escales mecàniques, l'Escola Oficial d'Idiomes i la font renovada, que aviat es posarà en marxa, són altres dels aspectes que han convertit la plaça dels Infants «en un espai molt més dinamitzat», segons Puig,

Al seu torn, la presidenta de l'Associació de Veïns del barri del Port, Mari Carmen Puig, considera positiva la proposta. «S'han fet bones actuacions a la plaça dels Infants per millorar l'espai i donar-li vida». Alhora, creu que falten intervencions d'aquesta mena a la plaça dels Carros.

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, assegura que la Part Baixa és «una prioritat per al Govern». En aquest sentit, subratlla que s'han «invertit molts esforços a canviar coses fonamentals del barri amb l'objectiu de revertir la seva degradació històrica». Ricomà també esmenta les obres de remodelació a l'estació de bombament de sanejament del carrer de Barcelona, «que han facilitat la recuperació de la xarxa en episodis de pluges torrencials».

Al mateix temps, recorda que, després de Setmana Santa, començaran les obres del carrer d'Orosi, que s'alliberarà del trànsit i tindrà plataforma única per donar prioritat als vianants. «L'actuació permetrà dignificar una de les entrades de Tarragona i millorarà l'espai urbà dedicat als ciutadans de la Part Baixa», expressa.

Alhora, l'alcalde destaca el nou parc infantil de la plaça dels Carros i l'ampliació de la plaça dels Infants amb la tirolina que s'instal·larà en els pròxims mesos.

tracking