Diari Més

PATRIMONI

Tarragona impulsa una nova experiència immersiva per conèixer la Tàrraco romana

Reobre 'la Volta del Pallol' amb la inauguració d'un videomapatge interactiu i la tornada de la maqueta al seu lloc original

L'alcalde, Pau Ricomà, acompanyat d'altres personalitats de la ciutat visualitzant la representació.

La Tàrraco romana presenta una nova experiència immersivaTjerk Van der Meulen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmanas'ha inaugurat la primera part del projecte Porta Tàrraco. És un nou espai interactiu situat dins de la Volta del Pallol, tancada des de 2011, i que serà la nova porta d'entrada del visitant ala antigaTàrraco. Es tracta d'un videomapatge ubicat dins la volta i acompanyat de la gran maqueta romana, que torna al seu lloc original.

El projecte recupera la maqueta de Tàrraco que en els darrers anys s'ha pogut veure a l'Antiga Audiència —però inicialment va ser creada per exhibir-se a la Volta— acompanyada de les noves tecnologies amb la tècnica del videomapatge (ovideomapping), és a dir, una projecció pensada per a superfícies en volum, com ara façanes o mobiliari urbà i que técomobjectiu posar en context històric al visitant abans de començar la visita a la ciutat.

En aquest cas s'utilitzen els murs dela antigavolta romana per projectar imatges de grans dimensions que busquen generar una experiència immersiva, al mateix temps que la maqueta serveix com punt de connexió físic per a la interpretació de la configuració urbana de la ciutat. Tot això es fa mitjançant una projecció audiovisual sorprenent, queutilitzacom a pretext la maqueta i on es pot veuredes de curses de quadrigues, com erael anticport romà o la vida al camp en època romana.

El cap de setmana vinent serà de portes obertes, és a dir, els dies 31 de març, 1 i 2 d'abril es faran passis gratuïts per al públic general, amb reserva prèvia i en català i castellà. I a partir d'aleshores, romandrà oberta només els caps de setmana, fins que finalitzi l'obra de Ca l'Agapito, amb compra d'entrada a 5 € (els nens fins a11anys, tindran entrada gratuïta).

Tant les entrades amb reserva prèvia del cap de setmana vinent, com els passis del mes de maig, es podran adquirir al web que s'habilitarà en elspropers dies. El vídeo té una durada d'uns 13 minuts i es podrà veure en quatre idiomes: català, castellà, anglès o francès. L'aforament màxim és de 30 persones, que seran dins la volta mentre duri el vídeo i seguidament podran apropar-se a veure la maqueta.

tracking