Diari Més

Reconeixement

Presenten el Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona

S'han convocat dues categories, que sumen una dotació de 5.000 euros

Joan Maria Adserà i Esteve Giralt en la presentació del premi.

Presenten el Premi Periodisme Salut i Drets Socials TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa Santa Tecla i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han creat el Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona, que compta amb una dotació total de 5.000 euros. Aquest neix amb l'objectiu de promoure i incentivar el tractament dels temes de salut i drets socials en els mitjans de comunicació, així com reconèixer la tasca dels periodistes com a garants de la informació que la ciutadania rep en aquest àmbit. La previsió és que la primera edició d'aquest premi es lliuri a la primavera del pròxim 2024.

Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla, va destacar la «funció pedagògica» que han de tenir els periodistes, que han d'«explicar a la ciutadania els canvis que han de venir» en el camp de la salut i els drets socials. Per la seva part, Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va explicar que l'objectiu vol «premiar el periodisme de qualitat». A més, va remarcar «la importància de sumar entre entitats i generar coses». Per una banda, s'ha convocat la Categoria de Salut i Drets Socials, que compta amb una dotació de 3.000 euros. Hi podran optar treballs publicats o emesos durant l'any 2023 arreu del món, que parlin sobre aquest àmbit a Catalunya.

D'altra banda, la Categoria Local, guardonada amb 2.000 euros, manté la mateixa temàtica que l'anterior, però està restringida a l'àmbit territorial del Camp de Tarragona i amb autoria de periodistes de mitjans del territori.

tracking