Diari Més

Mobilitat

El carril bici arribarà a Doctor Mallafré i a Pont i Gol amb les obres del Joan XXIII

L'ampliació de l'hospital comportarà la creació d'un nou tram finançat per la Generalitat

Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona al carrer del Doctor Mallafré.

El carril bici arribarà a Doctor Mallafré i a Pont i Gol amb les obres del Joan XXIIIGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya finançarà la creació d'un nou tram de carril bici. El projecte, consensuat amb l'Ajuntament de Tarragona, està vinculat a les obres del nou Hospital Joan XXIII i pretén oferir més alternatives de mobilitat entorn del centre sanitari. Per aquest motiu, els carrers del Doctor Mallafré Guasch i de l'Arquebisbe Josep Pont i Gol estrenaran carril bici.

«La construcció del nou Joan XXIII és una operació d'una gran envergadura, la inversió més gran que hi ha a la ciutat ara mateix. Quan es fan projectes d'aquesta mena el més normal és que també es pensi de quina manera l'equipament es connectarà amb l'entorn», reflexiona el regidor de Territori i Mobilitat, Xavier Puig. En aquesta línia, els visitants del centre també podran fer ús de l'aparcament dissuasiu que s'està construint al carrer de Guillem Oliver, que tindrà 380 places.

D'altra banda, i amb la intenció de promoure la mobilitat sostenible, es generarà aquest nou tram pedalable continu entre el principi del carrer del Doctor Mallafré, que enllaça amb la rotonda de l'N-240, i el final de Pont i Gol passant per la plaça de les Corts Catalanes. «El nostre equip tècnic està parlant amb el del projecte per pactar una bona connexió des del punt de vista de la mobilitat sostenible, activa i saludable», relata Puig.

Ara mateix, està en estudi el disseny d'aquest carril bici. En el cas del Doctor Mallafré, es plantegen diferents alternatives, com eliminar una línia d'aparcament, treure un dels quatre carrils de circulació o fer una fórmula similar a la de l'avinguda del Marqués de Montoliu, on el carril central té un sentit o un altre depenent del tram.

Pel que fa a Pont i Gol, l'actuació podria ser més senzilla i seguir la mateixa línia que el de Pere Martell. És a dir, ubicar el passeig per a bicicletes i patinets entre la vorera i les places d'aparcament (que es desplaçarien cap a un dels carrils de circulació). D'aquesta manera, seria un espai segregat de la calçada, cosa que atorgaria seguretat als usuaris.

Aquests dos trams enllaçaran amb el futur que es generarà a partir de la urbanització del Pla Parcial 1 (PP-01), que al seu torn connectarà amb el d'avinguda d'Andorra (que es crearà en els pròxims tres mesos), el de circumval·lació del centre i la resta de trams que conflueixen a la plaça Imperial Tàrraco. «I a futur també seria desitjable que tota la Rambla tingués carril bici, des de la plaça de les Corts Catalanes fins al Balcó del Mediterrani», expressa Puig. Així, es continuaria la cohesió de tota la xarxa per a la mobilitat sostenible.

tracking