Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona treu a licitació l'estudi de la qualitat de l'aire

Aquest determinarà la contaminació atmosfèrica per compostos orgànics volàtils (COV) al municipi

Imatge d'arxiu del Palau Municipal a la plaça de la Font de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona, plaça de la Font, façana, Palau MunicipalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació el servei d'estudi de la qualitat de l'aire per tal de determinar la contaminació atmosfèrica per compostos orgànics volàtils (COV) al municipi de Tarragona.

El consistori va adjudicar al juny de 2021 a l'empresa MS Consultors la redacció dels plecs que havien de regir la contractació de l'estudi que avui surt a licitació.

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha celebrat aquest nou pas endavant en l'estudi i ha manifestat que «la ciutadania no pot continuar tenint el dubte de què respira i com afecta a la seva salut. Aquest estudi independent de la qualitat de l'aire marcarà un abans i un després en benefici de totes els treballadors, veïns i del medi ambient».

La nova licitació inclou un estudi preliminar de contaminants, modelització matemàtica per a determinar la millor ubicació de les cabines i disseny i programació dels equips de presa de mostres, la instal·lació dels equips de mostreig d'episodis i de presa de mostres d'episodis, recollida de mostres i analítica dels mostrejos d'episodis, i conclusions i resultats.

El termini d'execució dels treballs serà de 43 mesos i el preu de licitació s'ha pressupostat en 459.940,00 euros i 96.587,40 euros en concepte del 21 % d'IVA, que suposa un import total de 556.527,40 euros.

El termini de presentació d'ofertes comença aquest dijous 23 de març i finalitzarà el pròxim 28 d'abril.

tracking