Diari Més

Societat

Tarragona és la segona ciutat europea on es consumeix més cocaïna, segons un estudi

La ciutat tarragonina només és superada per Anvers, a Bèlgica, amb un consum de 1.610 mg, 55 mil·ligrams al dia per 1.000 habitants

L'informe destaca que hi ha un augment en el consum de drogues.

Tarragona és la segona ciutat europea on es consumeix més cocaïna, segons un estudiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies(EMCDDA) ha publicat unestudique analitza les aigües residuals de 104 ciutats europees de 21 països diferents per investigar quin és el consum de drogues dels seus habitants i, una vegada portat a terme, ha conclòs que Tarragona és la segona ciutat d'Europa on més cocaïna es consumeix.

La metodologia que han emprat els investigadors consisteix a buscar biomarcadors en l'orina, de les substàncies primàries de les drogues o els metabòlits urinaris, que són les substàncies que es produeixen quan l'organisme descompon certes drogues, com són la cocaïna, la metamfetamina, el cànnabis, l'amfetamina, l'MDMA i la ketamina.

Per aquest motiu, en consum de cocaïna, Tarragona es troba a la segona posició, només superada per Anvers, a Bèlgica,amb un consum de 1.610, 55 mil·ligrams al dia per 1.000 habitants. En canvi, pel que fa al consum de cànnabis, la ciutat tarragonina es situa a la vintena posició amb un consum de 87,71 mg.

tracking