Diari Més

Equipaments

Les obres de les pistes esportives de SPiSP i de Ponent s'iniciaran a l'estiu

S'invertiran uns 800.000 euros, que sortiran del romanent de l'any passat, en la construcció d'aquests equipaments

Plànol dels diferents espais que tindrà el futur parc multiesportiu de Ponent.

Les obres de les pistes esportives de SPiSP i de Ponent s'iniciaran a l'estiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de les pistes esportives de Sant Pere i Sant Pau i del parc multiesportiu de Ponent començaran aquest estiu. Ambdós projectes ja s'han enviat a contractació i pròximament sortiran a concurs públic les obres. «El procés de licitació trigarà uns tres o quatre mesos, la previsió i la voluntat és que es puguin iniciar el juny o juliol», indica Xavier Puig, conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona.

Puig explica, però, que fer aquest pas no ha sigut tan fàcil, ja que van haver de «resoldre un problema» que va sorgir fa dos o tres mesos quan van voler fer la reserva dels crèdits pressupostaris, un tràmit burocràtic que serveix per garantir-ne la seva disponibilitat quan sigui necessari dur a terme l'execució d'una despesa.

«Vam fer l'informe de sostenibilitat i, en aquell moment, no va ser positiu. Havíem de justificar d'on sortirien els recursos per pagar l'increment que suposarà el manteniment de les pistes esportives», detalla l'edil, qui reconeix que, normalment, no exigeixen aquesta justificació, però que en aquest cas va ser diferent per la delicada situació econòmica que travessa el consistori. «Vam haver de treballar ràpidament per trobar una solució», comenta. Una manera efectiva de compensar l'increment de les despeses, és generar un estalvi econòmic per una altra banda.

Així doncs, l'Ajuntament ha projectat el canvi de l'enllumenat del polígon Entrevies i de l'entorn del riu Francolí a LED: «Suposa un gran estalvi, amb el que es pot justificar el que s'haurà de pagar per al manteniment dels dos nous equipaments».

Amb aquesta proposta, l'Ajuntament ha aconseguit que l'informe de sostenibilitat sigui favorable, tant en el cas del projecte de les pistes esportives de Sant Pere i Sant Pau i com en el del parc multiesportiu de Ponent. Això ha permès enviar-los a contractació. Quan comencin les obres, el termini d'execució estimat és de cinc mesos. «Com va passar amb el carrer Canyelles o el parc del carrer d'Ixart, un cop s'envia vol dir que es tirarà endavant, si ningú ho atura», afirma Puig.

Projectes esperats

«És una petició que fa molts anys que es va fer i que ara és atesa», explica l'edil sobre les pistes de Sant Pere i Sant Pau. «És un barri amb molta població i ha necessitat d'espais així, és un projecte molt esperat». L'edil destaca que a l'hora de redactar el projecte es van atendre les demandes de l'associació de veïns.

Es construiran dues pistes, una de futbol sala i una altra de bàsquet, al nord-est del barri, entre l'aparcament de camions i el Centre d'Atenció Primària. L'espai també tindrà una petita rambla envoltada d'arbres per generar ombra, bancs per descansar, una font i il·luminació LED.

Aquesta actuació comptarà amb un pressupost que rondarà els 350.000 euros. L'Ajuntament ja va fixar una partida per a aquest projecte amb el romanent de l'any passat. També per al parc multiesportiu de Ponent, que disposarà d'un pressupost d'uns 450.000 euros.

En aquest cas, el parc es trobarà a la zona de l'Albada i Parc Riuclar, a la parcel·la ubicada entre el carrer Mas de Sevil i el passeig de Mil·les Dalmau. «Era un descampat sense vida», explica Puig, qui afegeix que «dinamitzarà molt els barris de l'altra banda de la T-11, donant importància a aquesta zona de Ponent».

Aquest parc inclourà una pista poliesportiva, on es podran practicar bàsquet, futbol i altres esports, una pista de patinatge i una de petanca, un circuit de salut i una zona per jugar a escacs. A més, s'incorporarà vegetació per fer més amable i natural l'espai del futur equipament.

tracking