Diari Més

Patrimoni

Santa Tecla 2023 tindrà un nou escenari

L'Ajuntament estudia incloure el Fortí de Sant Jordi al programa si les obres del projecte acaben a temps

El regidor Hermán Pinedo assenyalant la zona on s'ubicarà l'escenari mòbil plantejat.

El renovat Fortí de Sant Jordi de Tarragona serà un dels escenaris de Santa TeclaGerar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona projecta un nou escenari per organitzar activitats de Santa Tecla: el Fortí de Sant Jordi. Les regidories de Cultura i de Joventut plantegen incloure'l a la programació si les obres d'adequació, recentment licitades, estan acabades abans de finals de setembre.

L'actuació permetrà rehabilitar i obrir l'edifici a la ciutadania com a parc públic, amb mirador, tres bancs i tres pèrgoles per generar ombra. El conseller de Patrimoni Històric, Hermán Pinedo, va comentar ahir que, si tot va bé, la intervenció, que durarà dos mesos i mig, serà a l'estiu.

Amb relació a acollir activitats, el consistori pensa a ubicar un escenari mòbil a l'interior. La iniciativa plantejada per a la fortificació del segle XVIII afecta el pati, l'accés, el pas de ronda i el terrat.

Tanmateix, Pinedo va apuntar que en un futur es podria desenvolupar una segona fase per incorporar lavabos i obrir el magatzem del soterrani. «Ara era impossible incloure-ho al projecte perquè se'ns triplicava el cost», va detallar el conseller de Patrimoni.

Pel que fa a la proposta objecte de concurs públic, amb un pressupost de 219.456,41 euros (IVA inclòs), contempla reformar el paviment exterior de la vorera i de la rampa d'accés i col·locar un parterre amb espècies litorals. Al pati d'armes es farà una neteja selectiva de la vegetació per treure espècies invasores i al·lèrgenes.

Les actuacions a l'interior també serviran per donar seguretat al camí de ronda i al mirador amb baranes i passamans. A més, s'ubicarà una petita escala per accedir a l'espai de terrat. «Els treballs estan pensats perquè el monument sigui accessible a tothom», va assenyalar Pinedo.

A més, també s'instal·larà il·luminació LED «perquè s'hi pugui estar de nit», segons el regidor. «Volem recuperar el monument i que sigui un espai amable i útil per a la ciutadania, així com una alternativa cultural», va exposar.

Pinedo també va subratllar que la intenció és que el nou parc sigui «sostenible en el temps». Alhora, va atribuir a dificultats administratives el retard en l'execució del projecte, ja que la intenció inicial era obrir l'estiu passat: «Havíem de fer que fos sostenible econòmicament».

D'altra banda, el regidor de Patrimoni Històric va posar de manifest que s'estan duent a terme converses amb l'ambaixada britànica, i en bona sintonia, per incorporar el Cementiri dels Jans al catàleg de béns municipals.

tracking