Diari Més

Societat

El programa 'Dinem en companyia' s'estén a la llar de gent gran centre la setmana vinent

El projecte, impulsat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l'àrea de Gent Gran busca combatre l'aïllament social

Roda de premsa de la presentació de les dades del projecte 'Dinar en companyia' de Tarragona.

El projecte 'Dinar en companyia' de Tarragona reparteix més de 1.600 àpats en la prova pilotACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir de la propera setmanala llar de gent gran centre de Tarragona s'incorpora alprojecte Dinem en Companyiaimpulsat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l'àrea de Gent Gran busca combatre l'aïllament social. L'associació socioeducativa Joventut i Vida és l'encarregada de la gestió del servei mitjançant un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament.

El mes de juny passat es va iniciar la prova pilot a lallar de gent gran de Sant Salvador, la qual ha estat un èxit. Actualment, més d'una vintena de persones diàries fan ús del servei que els permet menjar acompanyats per només 4,5 euros per àpat.

Dinem en companyia persegueix proporcionar autonomia a les persones grans per tal que puguin afrontar les seves necessitats nutricionals i socials bàsiques; procurar ser un recurs per la salut física i emocional de les persones grans, detectar situacions de risc o factors que poden restar qualitat de vida a les persones, oferir i afavorir un espai de relació i companyia entre les persones grans i afavorir l'educació dels hàbits alimentaris i higiènics.

La consellera de Gent Gran, Maria José López, ha celebrat l'ampliació del projecte i ha recordat que Dinem en Companyia«va molt més enllà d'oferir un àpat en una llar. Mitjançant aquest projecte combatem la soledat no volguda i l'aïllament social que poden patir les persones grans, potenciem un envelliment actiu i saludable, facilitant un espai de relació per afavorir vincles d'amistat i connexió amb la comunitat».

Per la seva banda, la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Inés Solé, ha manifestat que el projecte «està ajudant a moltes persones a incrementar la interacció social i l'autonomia personal – i ha conclòs- combatre la solitud i la vulnerabilitat d'un col·lectiu especialment colpejat per la pandèmia i per la crisi econòmica i social és prioritari».

Des que es va posar en marxa fins a finals del 2022, el projecte va oferir un total de 1.617 àpats a la llar municipal de gent gran de Sant Salvador. Durant aquests mesos, el projecte va acollir un total de 62 persones grans, la mitjana d'edat de les quals va ser de 74 anys. Les dades dels primers mesos d'aquest 2023 també evidencien l'èxit de la iniciativa: entre gener i febrer s'han ofert, a la mateixa llar de Sant Salvador, un total de 752 àpats, acollint entre 17 i 26 persones cada dia, de dilluns a divendres.

Les persones grans que desitgen dinar en companyia poden fer la sol·licitud general a l'OMAC. Han d'estar empadronades a Tarragona, tenir més de 65 anys, i tenen prioritat les persones de més edat. La sol·licitud amb registre d'entrada és atesa per l'oficina de Gent Gran Activa que procedeix a revisar si compleix els requisits i criteris de priorització del projecte. En cas afirmatiu, s'informa telefònicament a la persona que està inscrita en el projecte i la data d'inici.

Les persones interessades en fer ús d'aquest recurs a la llar centre es poden informar i rebre suport en la tramitació de la sol·licitud adreçant-se a la mateixa llar del carrer Adrià el dijous 23 de març i el divendres 24 de març de 10 a 12 h. A partir del mateix dilluns 27 de març podran informar-se també a la llar en horari de funcionament del Projecte, de 13 a 15 h.

El dinar casolà elaborat diàriament se serveix en una taula compartida de dilluns a divendres no festius i l'horari és de 13 h a 15 h. S'estableix un preu social reduït de 4,5 euros per àpat.

tracking