Diari Més

Medi ambient

La manca d'aigua del Riu Francolí provoca la mort de les anguiles a Tarragona

Des de principi d'any, ja s'han trobat fins a 15 anguiles mortes al pas del riu per la ciutat

Fotografia de diumenge passat amb tres anguiles mortes al gran toll del Riu Francolí

La manca d'aigua del Riu Francolí provoca la mort de les anguiles a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Riu Francolí continua portant problemes als peixos i a l'entitat Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre, que ha denunciat novament l'aparició de diverses anguiles mortes al gran toll del riu, l'últim que hi ha abans d'arribar al mar. Des que va començar l'any, ja s'han trobat 15 anguiles mortes a la llera del riu, fet que preocupa a l'entitat ecologista «per la mala gestió de l'aigua».

Ecologistes en Acció va denunciar diumenge l'aparició de diverses anguiles mortes i d'altres agonitzant per la manca d'aigua que registra punt del riu en el seu pas per la ciutat de Tarragona, un fet que segons el grup ecologista, no és nou. «Aquest problema ja fa temps que succeeix, arriba aigua quinze dies durant tot l'any», va afirmar Víctor Álvarez, membre de l'entitat.

«El que demanem des del grup ecologista és que es canviï la manera que tenim de tractar l'aigua. L'estem traient del riu per destinar-la a usos petroquímics d'empreses privades, quan s'hauria de prioritzar sempre la salut dels peixos i produir un cabal d'aigua més ecològic i saludable per a tota la població», va explicar Álvarez.

En aquest sentit, des de l'associació asseguren que aquest fet és causat per un «espoli d'aigua del sector industrial, ja que actualment no hi ha cap alerta per sequera». A més a més, proposen el bombeig constant d'aigua, per a evitar que es repeteixi aquesta situació. «Si una depuradora enviés aigua al riu constantment, evitaria la mort d'espècies vulnerables com les anguiles i altres peixos», va concloure Victor Álvarez.

tracking