Diari Més

Societat

Els mercats de Tarragona llueixen cartells amb el vocabulari tarragoní sobre aliments

Inclouen una relació de productes típics de mercat i les seves corresponents variants tarragonines

Panell informatiu del vocabulari tarragoní sobre aliments instal·lat al Mercat Central.

Els mercats de Tarragona llueixen cartells amb el vocabulari tarragoní sobre alimentsDavid Oliete

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central de Tarragona i el Mercat de Torreforta compten des de fa uns dies amb tres cartells divulgatius de vocabulari tarragoní. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Centre de Normalització Lingüística de Tarragona que té per objectiu posar en valor la manera singular de parlar i de descriure la realitat que existeix al territori.

Concretament, els cartells inclouen una relació de productes típics de mercat com el gadaganc, l'aubercoc, l'avellana, la bajoca o la llangonissa, entre molts altres. En negreta s'indica la manera com es diu a Tarragona i, en cas que aquesta no sigui normativa, s'hi inclou el mot normatiu de color gris.

Al Mercat Central els suports es troben exposats a les parets interiors, just al costat dels dos accessos principals, a plaça Corsini i carrer Colom, mentre que a Torreforta el cartell està ubicat a la paret mirall del costat de la parada de fruites i verdures Marc i Roser.

El CNL de Tarragona ha preparat activitats didàctiques per als alumnes dels seus cursos de català, també té previstes diverses accions de divulgació a través de les xarxes socials i una presentació lúdica per al Mercat Central.

tracking