Diari Més

URBANISME

La remodelació del carrer d'Orosi de Tarragona s'iniciarà després de Setmana Santa

S'ha pres aquesta decisió per evitar molèsties als visitants que arribin per l'estació de trens

Es renovarà el clavegueram del carrer d'Orosi de la Part Baixa, que comptarà amb nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà.

La remodelació del carrer d'Orosi de Tarragona s'iniciarà després de Setmana SantaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim mes d'abril començarà la transformació del carrer d'Orosi. Concretament, serà quan finalitzi la Setmana Santa que s'iniciaran les obres de remodelació d'aquesta via. Tot i que també es contemplava l'opció de començar-les abans, s'ha pres la decisió d'esperar un parell de setmanes donada la seva proximitat a l'estació de trens. Així doncs, es vol evitar causar molèsties a aquells qui visitin la ciutat per gaudir dels actes de la Setmana Santa de Tarragona, que s'allargaran fins al 9 d'abril.

L'Ajuntament va adjudicar a principis de febrer les obres compreses en el projecte executiu de remodelació del carrer d'Orosi a l'empresa Acsa Obres i Infraestructures. Aquesta s'encarregarà de transformar el tram entre el carrer d'Apodaca i el del Comerç. El projecte, que compta amb un pressupost de 590.001,37 euros (IVA inclòs), contempla donar protagonisme als vianants, plantejant més espai segur i accessible. El terra serà de plataforma única i se soterraran totes les línies elèctriques aèries. D'altra banda, es renovarà el clavegueram, es col·locarà el nou arbrat, jardineria, que seran un dels punts forts d'aquest replantejament urbanístic. Es plantaran arbres singulars als xamfrans i als extrems dels carrers. Aquesta nova vegetació s'afegirà als oms existents, sobretot els que es troben entre el carrer d'Orosi i Pau del Protectorat, que són els que estan en millor estat.

El mobiliari urbà també tindrà un pes important. Es col·locaran bancs de formigó sòlid, de mides diferents i buits per sota, que són antivandàlics. A més, se'n posaran del model conegut com a Origame, de forma prismàtica i amb inflexions. L'entorn també comptarà amb noves papereres i un lloc específic per aparcar bicicletes i patinets.

La pacificació del carrer d'Orosi és una de les millores emmarcades en el Pla Integral de la Part Baixa. De fet, es tracta del primer pas per transformar el barri. Es tracta d'un dels projectes més esperats per part dels veïns, que veuran, per fi, com es fa realitat.

tracking