Diari Més

MOBILITAT

L'Ajuntament de Tarragona estudia restringir el pas de cotxes a Governador González

La intenció és ubicar una pilona automàtica a la cruïlla amb Fortuny i eliminar-ne les laterals fixes

Cruïlla del carrer del Governador González amb el de Fortuny.

L'Ajuntament de Tarragona estudia restringir el pas de cotxes a Governador GonzálezGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona estudia donar més protagonisme als vianants al carrer del Governador González, que connecta la plaça Corsini amb el carrer de Fortuny. Precisament, a la cruïlla que connecta amb aquesta darrera via es vol ubicar una pilona automàtica per restringir l'accés de vehicles i que només puguin entrar els que es dirigeixen al seu aparcament particular o al del Mercat Central. A més, hauran de circular a una velocitat màxima de 10 quilòmetres per hora. Alhora, el consistori pretén eliminar els pilons laterals fixes que hi ha avui dia per separar la calçada de la vorera.

«Estem estudiant, amb la col·laboració de l'empresa de Mercats, alliberar Governador González d'aquests elements», explica el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig. La proposta, que calcula que comportaria invertir entre 30.000 i 40.000 euros, és una «intervenció més tàctica» i s'emmarca en la pacificació del trànsit al voltant de la plaça Corsini. «El carrer seria més ample per a les persones, més diàfan i més bonic», assenyala Puig.

El cost de la iniciativa aniria a càrrec de l'Ajuntament. En aquest sentit, la part més quantitativa seria la instal·lació de la pilona automàtica, que funcionaria amb botó i intèrfon, al principi del tram de Governador González. «Volem que faci més la sensació de passeig i que només puguin entrar els que van al pàrquing o als garatges, i amb la restricció de velocitat corresponent de zones residencials», manifesta el conseller de Territori i Mobilitat. Puig explica que es conversarà amb comerços, veïns i usuaris dels aparcaments per acabar de definir la idea.

Aquesta proposta «estratègica» permetrà donar continuïtat a l'objectiu de donar protagonisme als vianants per sobre dels vehicles al voltant de la plaça del Mercat, un dels eixos neuràlgics de la ciutat. «Hem fet la peonització del carrer Canyelles i treballem en l'entorn del Fòrum de la Colònia. Seran dos grans motors per a Corsini», exemplifica Puig. Pel que fa al projecte del Fòrum de la Colònia, la idea és pacificar trams dels carrers de Lleida, de Soler i del Cardenal Cervantes i començar les obres durant el 2024. Aquestes i altres futures actuacions permetran desenvolupar Illa Corsini.

tracking