Diari Més

Societat

El Parc Central de Tarragona es tenyirà aquesta setmana de diversitat laboral

En l'actualitat, només una de cada cinc persones amb discapacitat intel·lectual té feina a Catalunya

Imatge dels voluntaris que participaran enguany.

El Parc Central de Tarragona es tenyirà aquesta setmana de diversitat laboralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catorze persones amb Síndrome de Down i d'altres discapacitats intel·lectuals s'incorporaran tota aquesta setmana a la plantilla de centre comercial Parc Central de Tarragona, on exerciran tasques de seguretat, neteja o atenció al client per demostrar les seves capacitats i reivindicar el seu dret al treball.

Aquesta és la manera com aquest complex dedicat al comerç i a l'oci se sumarà a la celebració demà, 21 de març, del Dia Mundial de la Síndrome de Down, una iniciativa que tenyirà de diversitat el recinte, oferint una fotografia molt allunyada de la realitat. En l'actualitat, només una de cada cinc persones amb discapacitat intel·lectual té feina a Catalunya, la qual cosa suposa un obstacle de primer ordre per aconseguir la seva completa inclusió social.

Les catorze persones amb diversitat funcional que participen en la iniciativa treballaran braç a braç amb la plantilla dels comerços i empreses de Parc Central durant quatre hores cada dia, prestant els seus serveis en atenció al client, seguretat, neteja, manteniment o fins i tot en gerència.

La iniciativa, que té lloc per segon any consecutiu, és fruit de la col·laboració de l'associació provincial Down Tarragona i Parc Central, i ha estat presentada aquest dilluns en un acte a la capital tarragonina. Ambdues organitzacions han estrenat a més el vídeo de la campanya #JuntosSomosImparables, amb el qual es vol sensibilitzar la població i el teixit comercial perquè contribueixin a la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

El president de Down Tarragona, Xavier Sanmiguel, ha explicat que han volgut repetir l'experiència davant l'èxit de l'any passat, que va permetre que joves i adults amb diversitat funcional «ampliessin les seves competències en diverses àrees». El gerent de Parc Central, Francisco Lambea, s'ha mostrat agraït de poder posar el seu gra de sorra en la promoció de la igualtat d'oportunitats.

«Agraïm la seva ajuda als comerços adherits per ajudar-nos a contribuir en la labor de sensibilització i facilitar que les persones amb síndrome de Down i d'altres discapacitats intel·lectuals puguin encaminar el seu projecte professional. Queda un llarg camí per recórrer, però desitgem amb força que aquestes actuacions ajudin a normalitzar la seva inclusió sociolaboral», ha dit.

Entre d'altres, participen en la iniciativa firmes com IKEA, Esclat i JOTT, i algunes de les empreses instal·lades al recinte. Per solidaritzar-se amb la causa de la inserció laboral de les persones amb Síndrome de Down, l'equip de Parc Central ha decidit que demà portaran posats dos mitjons diferents. Situat al centre de Tarragona, Parc Central compta amb tres plantes d'activitat comercial, amb 35.000 m2 de superfície bruta i 120 operadors instal·lats.

tracking