Diari Més

SERVEI

El Port de Tarragona coordina una innovadora pràctica per millorar la intervenció d'emergència a vaixells

La pràctica s'ha dut a terme al dic de Llevant i al vaixell Elbeik

El vaixell E

El Port Tarragona coordina una innovadora pràctica per millorar la intervenció d'emergència a vaixellsCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el matí de divendres 20 efectius de diferents cossos professionalsd'intervencions d'emergències, van participar en una pràctica que ha tingut dues parts. La primerapart va consistir en el subministrament d'aigua de mar des dels remolcadors a les mànegues delsbombers en terra. L'objectiu era tenir un subministrament d'aigua alternatiu a la xarxa contra incendisde grans prestacions en cas d'algun tipus d'incidència en la xarxa contra incendis del Port, utilitzantdirectament l'aigua del mar.

La segona part es va dur a terme des del vaixell Elbeik, situat al moll deLlevant del Port, simulant subministrar l'aigua des del remolcador al vaixell. Una pràctica innovadorapel Port, ja que és la primera vegada que es feia aquest tipus d'acció que permetrà millorar lesintervencions d'emergències a vaixells. Aquest tipus de pràctiques formen part de la planificacióanual dels serveis de prevenció i extinció d'incendis al Port.

Un marc de col·laboració

Aquesta pràctica és una més que remarca els convenis de col·laboració actius que el Port té amb bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Salvament Marítim, i amb altres equips de seguretat del territori, per tal de coordinar i executar exercicis i formacions que millorin la resposta i els coneixements a l'hora de resoldre possibles incidències.

Un exemple d'aquesta col·laboració i coordinació que el Port de Tarragona desenvolupa des del 2015 són les pràctiques específiques d'embarcament i desembarcament amb vaixells. Dins d'aquest marc de col·laboració, des del 2018, el Port Tarragona també ha potenciat els simulacres conjunts amb creuers, per a desenvolupament i coneixement específic d'emergències en aquest tipus de vaixells i on s'han treballat els protocols i processos de coordinació conjunts.

Aquesta entesa es formalitzà l'agost de 2019, data en què Port Tarragona signa un conveni per a la prestació dels serveis comuns de prevenció i control d'emergències al Port de Tarragona amb el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Un conveni que preveu la realització d'activitats formatives orientades i relacionades amb el coneixement teòric i pràctic dels diferents aspectes que tenen a veure amb l'activitat portuària i els riscos específics associats a l'activitat industrial i marítima dins de la zona de servei del Port.

tracking