Diari Més

Patrimoni

L'Ajuntament de Tarragona licita l'adequació a parc públic del Fortí de Sant Jordi

L'edifici es dignificarà i estrenarà vegetació, bancs i pèrgoles per generar ombra

El Fortí de Sant Jordi es troba ubicat al passeig de Rafael Casanova, a la punta del Miracle.

L'Ajuntament de Tarragona licita l'adequació a parc públic del Fortí de Sant JordiXavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona busca empresa per adequar el Fortí de Sant Jordi i obrir-lo a la ciutadania. Ahir va treure a concurs públic les obres, que compten amb un pressupost base de 219.456,41 euros (IVA inclòs). La intervenció té la finalitat de convertir-lo en un espai d'estada i passeig que pugui servir com a mirador de la ciutat i de la costa. Entre altres actuacions, s'instal·laran tres pèrgoles d'estructura metàl·lica per generar ombra i s'incorporaran tres bancs llargs.

L'adjudicatària tindrà un termini de dos mesos i mig per fer els treballs pertinents, que pretenen donar-li ús i posar en valor l'edifici. El projecte preveu la reforma del paviment exterior de la vorera i de la rampa d'accés, així com la col·locació d'un parterre amb espècies litorals al costat mar de la mateixa rampa i la millora de la vegetació herbàcia de dins. En aquest sentit, es farà una neteja selectiva de la vegetació per traure les espècies invasores i al·lèrgenes.

Les accions realitzades a l'interior serviran per donar seguretat, amb baranes i passamans, al camí de ronda i al mirador des del pati d'armes. A més, per facilitar la relació entre el pas de ronda i l'espai de terrat, es preveu ubicar una petita escala. Les obres d'adequació proporcionaran les condicions de seguretat necessàries per fer l'edifici accessible.

La proposta contempla la instal·lació d'enllumenat de tipus LED associat als elements de mobiliari urbà i es desmuntaran les quatre columnes existents a les cantonades del pati. Precisament, l'ampli pati ofereix la possibilitat de «realització d'actes culturals, com un equipament més de la ciutat», figura al projecte tècnic. A més a més, s'instal·laran quatre aparcaments de bicicletes a l'entrada.

D'aquesta manera, el Fortí de Sant Jordi, ubicat al passeig marítim de Rafael Casanova, funcionarà com a parc públic amb règim horari i tindrà un ús cultural, mitjançant la difusió del coneixement de les fortificacions defensives històriques de la ciutat. La intervenció perseguirà la integració paisatgística dels elements incorporats per tal d'evitar la sobrecàrrega estètica. Al mateix temps, es volen preservar els valors del fortí.

El monument es va construir el segle XVIII i va ser restaurat per darrera vegada fa uns trenta anys. La seva importància patrimonial el fa gaudir de diverses proteccions, com ser un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

tracking