Diari Més

Cs Tarragona: «Un altre any sense fira d'abril, i ja en són quatre»

La portaveu i alcaldable del partit a Tarragona, Lorena de la Fuente, ha fet un escrit als mitjans denunciant la situació de la tradicional festa

Imatge d'arxiu de Lorena de la Fuente, candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Tarragona.

Lorena de la Fuente, candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Tarragona a les municipalsJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ningú s'ha presentat a la licitació que va publicar Mercats de Tarragona, el passat 14 de febrer per a l'organització de la Fira d'Abril de Bonavista, un fet que podria provocar que la l'esdeveniment no es celebrés per quart any consecutiu.

Un fet que ha provocat crítiques i respostes per part de diversos sectors. Entre ells, part de l'oposició de l'Ajuntament. La portaveu i candidata a l'alcaldia de Ciutadans a Tarragona, Lorena de la Fuente, ha estat una de les que ha aixecat la veu contra aquest fet, i ha fet una carta als mitjans de comunicació denunciant la situació:

«Dir que s'han destinat tots els recursos possibles, 14.900 euros, i que no hi ha hagut prou interès per part de les entitats i empreses per organitzar la Fira d'Abril és poc més que riure's d'entitats com la Casa d'Andalusia (organitzadora de la Fira les darreres edicions que es va celebrar) o altres que estiguessin interessades en aquest esdeveniment. Licitar un concurs amb aquesta quantitat és poc més que un rentat de cara per cobrir l'expedient, intentant quedar bé de cara a la galeria, i fer veure que tens interès a l'esdeveniment quan saps que no serà viable.» comença comentant l'alcaldable pel partit taronja.

«I és que en un escenari de pujades generalitzades de preus, dels combustibles i de l'electricitat, de l'IPC, de les primeres matèries i de molts altres serveis necessaris per a l'organització de la Fira, pretendre fer la Fira d'Abril amb un pressupost inferior a la meitat del que calia en anys anteriors és irrisori. El govern municipal sap de sobres què costa organitzar un esdeveniment d'aquest tipus. Compten amb les xifres d'anys anteriors que rondaven entre els 50.000 i 70.000 euros el 2018 i el 2019 respectivament.

La Fira d'Abril és un esdeveniment consolidat a la nostra ciutat que s'ha celebrat durant més de 30 anys i que genera un retorn important per a Tarragona. És un motor econòmic que dinamitza bars, restaurants i altres establiments de Bonavista, a firaires, a més d'atreure visitants a la Fira i a Tarragona.

Amb aquest ja seran quatre els anys que no s'haurà pogut fer la Fira d'Abril. És un exemple clar de l'aposta que fa el govern de Ricomà per la cultura i la tradició andaluses pel que fa a la celebració d'aquesta Fira i que casualment coincideix amb els anys del seu mandat.» conclou l'escrit de de la Fuente.

tracking