Diari Més

La licitació per organitzar la Fira d'Abril de Bonavista queda deserta

Aquest esdeveniment tan esperat per la ciutat podria no celebrar-se per quart any consecutiu

Imatge d'arxiu d'una edició passada de la Fira d'Abril, que fa dos anys que no se celebra.

La licitació per organitzar la Fira d'Abril de Bonavista queda desertaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona podria quedar-se sense Fira d'Abril per quart any consecutiu. Ningú s'ha presentat a la licitació que va publicar Mercats de Tarragona, el passat 14 de febrer per a l'organització d'aquest esdeveniment. Des de l'empresa municipal lamenten que «no hi hagi hagut suficient interès» per part de les entitats i les empreses, i que això hagi provocat que el concurs públic quedi desert.

De moment, no es plantegen licitar un nou contracte. Així doncs, si es vol tirar endavant la Fira d'Abril, caldrà buscar una altra fórmula, ja que Mercats assegura que han fet «tot el que estava en les nostres mans, però lamentablement ningú ha presentat la seva oferta». De fet, el president de l'empresa municipal i conseller de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, va subratllar durant la presentació de la licitació que havien destinat tots els recursos possibles perquè enguany es pogués recuperar la celebració de la Fira d'Abril amb el seu format tradicional. El pressupost proposat, però, no ha sigut suficient per a algunes de les entitats interessades a organitzar aquesta festa, prevista pel cap de setmana del 28 d'abril a l'1 de maig al barri de Bonavista.

Com va avançar diari més, les tres associacions andaluses que hi ha a la ciutat van decidir no presentar a la licitació. La Casa de Andalucía, que s'ha encarregat de muntar la Fira d'Abril en les darreres edicions, enguany ha fet un pas al costat. El principal motiu ha sigut que veuen insuficient el pressupost del contracte, que era de 14.900 euros, ja que estimaven que fer realitat aquest esdeveniment, tenint en compte la inflació i l'augment de costos, podria ascendir fins als 80.000 euros. Després de valorar aquest escenari, la Casa de Andalucía ha decidit «no hipotecar l'entitat», tot i que estaven il·lusionats per organitzar de nou la Fira d'Abril.

L'Associació de Veïns de Bonavista, veient la decisió que va prendre l'entitat que habitualment s'encarregava de muntar-la, va mostrar la seva preocupació perquè aquesta no s'arribés a celebrar. De moment, tot apunta que, per tercer any, serà així. La darrera edició, el barri ja es va haver de conformar amb la fira d'atraccions i, com era d'esperar, els assistents van trobar a faltar l'ambient de la Fira d'Abril, amb la seva música i les casetes.

tracking