Diari Més

Societat

El projecte 'Dinar en companyia' de Tarragona reparteix més de 1.600 àpats en la prova pilot

La iniciativa, engegada a la llar municipal de gent gran de Sant Salvador, s'estendrà al centre de la ciutat

Roda de premsa de la presentació de les dades del projecte 'Dinar en companyia' de Tarragona.

El projecte 'Dinar en companyia' de Tarragona reparteix més de 1.600 àpats en la prova pilotACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte Dinar en companyiade Tarragona ha repartit 1.617 àpats en la prova pilot, entre el juny i el desembre passat. La iniciativa, engegada a la llar municipal de Sant Salvador, té per objectiu combatre l'aïllament social entre la gent gran i ofereix dinars a preus reduïts. Davant l'acollida del servei, l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l'associació socioeducativa Joventut i Vida han renovat el conveni de col·laboració per aquest any i pròximament l'estendran a la llar de zona centre de la ciutat. Al llarg de la prova pilot, una seixantena de persones amb una mitjana d'edat de 74 anys han participat en l'activitat. Actualment, una vintena de persones assisteixen als dinars de dilluns a divendres.

La regidora de Serveis Socials de Tarragona, Inés Solé, ha destacat els beneficis que aporta aquest projecte per a l'autonomia dels seus participants. «Més enllà de proporcionar una alimentació equilibrada, la iniciativa ofereix un espai de contacte diari amb iguals, una vinculació amb la comunitat i té una vocació d'acompanyament i dignificació que no podem deixar enrere», ha afirmat.

Per accedir al servei, els interessats han de fer una sol·licitud general a l'OMAC. Entre els requisits per participar en el projecte Dinar en companyiadestaquen estar empadronat a Tarragona, ser major de 65 anys i no tenir impediments per relacionar-se amb l'entorn. Un cop fet l'àpat, les persones que ho desitgen es poden quedar a la llar a fer activitats o veure la televisió en companyia.

tracking