Diari Més

Societat

L'associació Down Tarragona inaugura la seva nova seu

Es troba al carrer de Manuel Hugué

El local, de 169 metres quadrats, permetrà augmentar les ràtios de participants.

L'associació Down Tarragona inaugura la seva nova seuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«És un dia molt feliç per a tots els nois i les famílies que formem part de l'associació». D'aquesta manera, va definir el president de Down Tarragona, Xavier Sanmiguel, el que significava l'acte d'inauguració de la nova seu de l'entitat, al carrer de Manuel Hugué, que va tenir lloc ahir.

«Ens permetrà créixer tant pel que fa a persones ateses com amb nombre de famílies que apostin per un projecte de vida el més normalitzat possible en tots els àmbits i, així, aconseguir ser ciutadans de ple dret», va valorar.

El nou espai, de 169 metres quadrats, compta amb una sala de reunions, una de polivalent, una de formació i un taller-cuina. Així mateix, disposa d'una zona de treball per a l'equip tècnic, una àrea d'espera i dos lavabos, un d'ells adaptat.

«És des d'aquest moment que oferim el full de ruta vital per assolir la màxima autonomia i la convivència dins de les nostres escoles, empreses, estaments públics i en el lleure», va assenyalar Sanmiguel.

El local social té per objectius millorar la qualitat dels serveis que Down Tarragona ofereix als associats, augmentar les ràtios de participants i iniciar nous projectes.

En aquests moments, l'associació es troba immersa en el desenvolupament de tres iniciatives. La primera, Encaixem els 5 sentits, pretén facilitar l'escolarització ordinària. A hores d'ara, hi participen vint persones, les seves famílies i onze centres educatius. D'altra banda, Agafa't al 21 promou la inserció laboral ordinària de les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquests moments, el projecte comptabilitza que hi ha tretze participants contractats, quatre fent pràctiques i vuit que s'estan preparant. Finalment, el projecte Oci i autonomia facilita que els usuaris gaudeixin d'un temps de lleure que ells mateixos preparen i executen, potenciant l'autodeterminació, l'autogestió i l'empoderament.

tracking