Diari Més

Infraestructures

Adif torna a licitar les dues passeres per travessar la via al polígon Sud de Tarragona

El projecte, que va quedar desert en el primer concurs, s'encareix 2,8 milions d'euros i servirà per eliminar dos passos a nivell

Pas a nivell de la línia de ferrocarril València-Tarragona que se suprimirà.

Adif torna a licitar les dues passeres per travessar la via al polígon Sud de TarragonaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif ha tornat a treure a concurs públic les obres de construcció d'una passera per a vianants i d'un pas superior per a vehicles i vianants sobre les vies del tren en el seu pas pel polígon Sud. Aquesta intervenció permetrà eliminar dos passos a nivell, un a la línia València-Tarragona i l'altre a la de Lleida-Reus-Tarragona.

Aquesta és la segona vegada que es liciten els treballs. La primera va ser el 2021, però van quedar deserts. A més, l'entitat pública ha hagut d'ajustar el preu del contracte davant la inflació, la qual cosa ha suposat un increment de gairebé 2,8 milions d'euros, que faran un total de 8,27 milions (IVA inclòs). El projecte compta amb finançament de fons europeus Next Generation. Pel que fa a la supressió del pas a nivell de la línia València-Tarragona, es construirà una passera que donarà continuïtat al Camí del Rourell. L'estructura tindrà una longitud de 257 metres i consistirà en un calaix metàl·lic sobre el qual es posarà una llosa de formigó. Hi haurà dues obertures centrals per salvar la infraestructura ferroviària i disposarà de dues rampes d'accés.

A més, com a actuació complementària, es farà un vial d'accés al pont de l'Associació Empresarial Química (AEQT), prop del pas a nivell i dins de les instal·lacions de la companyia BASF, i el condicionament d'un tram de camí dins de la mateixa empresa. En aquest cas, la intenció és garantir la mobilitat de vehicles i la connexió amb el parc mòbil de Bombers de la Generalitat.

D'altra banda, per a la supressió del pas a nivell de la línia Lleida-Reus-Tarragona, es construirà un pas superior apte per a vehicles i vianants. L'estructura tindrà dues obertures i, a més, s'ha projectat una rotonda al final del vial per reconduir el trànsit a les diferents instal·lacions. Amb la finalitat de mantenir l'accés actual del pas a nivell a BASF, l'alternativa proposada enllaçarà amb la carretera que el travessa mitjançant un carril central per facilitar la incorporació al nou accés.

Les dues intervencions quedaran unides gràcies al Camí del Rourell, el qual es condicionarà per a la circulació de persones i de vehicles d'emergència, seguretat i altres. L'objectiu del projecte d'Adif és atorgar una millor permeabilitat en aquesta zona i un increment de la seguretat de les infraestructures de mobilitat. L'obra també recull la instal·lació de lluminàries.

El termini de presentació d'ofertes és el 14 de març. I, una vegada iniciats els treballs, la previsió és que tinguin una durada de deu mesos. Aquesta és la segona vegada que Adif licita les obres, ja que ho va fer per primera vegada l'abril de 2021. Després d'haver trobat una adjudicatària entre les 19 ofertes rebudes, l'empresa en qüestió va entrar en fase de liquidació, per la qual cosa l'entitat pública va buscar sense èxit una altra encarregada d'executar el projecte a partir de les altres ofertes presentades.

Tanmateix, les empreses proposades es van retirar per haver traspassat el termini màxim de dos mesos per a l'adjudicació del contracte. L'octubre de 2022, finalment, es declara desert el procediment i es comença a treballar en la nova licitació amb un reajustament del preu.

tracking