Diari Més

Riudoms rendeix homenatge a l'escriptor Eugeni Perea, exdirector de l'Arxiu Històric de la Diputació de Tarragona

Amics i col·laboradors del reconegut escriptor tarragoní es van reunir dissabte a Riudoms per rebre-li homenatge en motiu del seu setantè aniversari.

Fotografia de l'escriptor amb alguns dels seus familiars i amics

Riudoms rendeix homenatge a l'escriptor Eugeni Perea, exdirector de l'Arxiu Històric de la Diputació de TarragonaFrancesc Marco-Palau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dissabte 18 de febrer a les dotze del migdia va tenir lloc al Mas de Santa Creu de Riudoms un acte d'homenatge a l'escriptor Eugeni Perea, coincidint amb el setantè aniversari de qui va ser director de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona entre el 1997 i el 2019. Així, una vuitantena de persones, entre amics, col·laboradors i família de l'homenatjat, van reunir-se en aquesta vila del Baix Camp per reivindicar la figura d'un dels noms destacats de la dietarística, la toponímia i l'onomàstica catalana del nostre temps.

A més de les retrobades, l'acte va servir també per presentar el llibre «Eugeni Perea Simón: escriptor, historiador, arxiver i poeta», a càrrec de la seva filla Maria Eugènia Perea Virgili, queha recopilat un conjunt de textos inèdits a través dels quals més de trenta personalitats culturals i acadèmiques rememoren aspectes vitals de l'homenatjat, com és el cas del'escriptora Olga Xirinacs, el catedràtic Carlos Martínez Shaw, el lingüista Joaquim Mallafrè, el filòleg Jordi Manent, l'historiador Francesc Marco-Palau, el pintor Joaquim Chancho, la professora Fina Anglès, l'ecologista Xavier Garcia Pujades, l'exdiputat Ignasi Riera o el crític d'art, poeta i editor Àlex Susanna, entre molts d'altres.

A més de les diverses col·laboracions, Eugeni Perea compta també una cronologia biogràfica de l'homenatjat, un recull fotogràfic, així com l'extensa bibliografia ordenada d'articles i llibres publicats durant el darrer terç del segle XX i les primeres dues dècades del segle XXI. A partir del 3 de març, el volum ja es podrà trobar a la venda en llibreries de tot Catalunya.

tracking