Diari Més

Port

Un parc urbà millorarà la connectivitat entre el Miracle i el Moll de Costa

El Port de Tarragona convoca un concurs d'idees per seleccionar un projecte de transformació urbanística al passeig de l'Escullera

Plànol del projecte impulsat per l'Autoritat Portuària.

Un parc urbà millorarà la connectivitat entre el Miracle i el Moll de Costa a TarragonaPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha convocat un concurs d'idees per seleccionar el millor projecte de transformació urbanística del voltant de les seves seus al passeig de l'Escullera. La proposta final servirà de base per a la redacció del projecte executiu de creació d'un gran parc urbà de 8.000 metres quadrats entorn la seu institucional i l'administrativa que contribuirà a millorar la connectivitat amb el centre de la ciutat i entre el Moll de Costa i el passeig del Miracle, així com potenciar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de carboni. Els professionals i les empreses interessades tenen un termini de quinze dies, des de la publicació de la licitació, per presentar una sol·licitud electrònica mitjançant la plataforma de contractació del sector públic. El concurs està plantejat en tres fases: una primera d'anàlisi i admissió de propostes, la segona, de selecció de les cinc millors solucions i, finalment, l'elecció de l'opció guanyadora. Un jurat format per sis persones, professionals, expertes i independents de l'Autoritat Portuària, seran les encarregades de designar les millors idees.

L'entorn urbà on es proposa actuar és el tram final del Moll de Costa, a l'espai definit pel límit marcat per les vies de tren i l'estació de Tarragona, i fins al final del passeig del Miracle, al límit fronterer amb el Port Esportiu, l'inici del KM0, l'entorn més immediat als dos edificis portuaris i la zona de l'edifici de Creu Roja.

«És una oportunitat perquè el millor talent local i nacional competeixi per recomanar la solució per a un espai de trobada entre el Port i la Ciutat, entre el mar i la terra, i que vol crear comunitat gràcies a la renaturalització, la mobilitat sostenible i els serveis del seu voltant», va explicar el president de l'Autoritat Portuària, Saül Garreta.

El Port Tarragona té especial interès que totes les propostes que es presentin al concurs de projectes estudiïn i plantegin solucions que tinguin en compte la sostenibilitat, l'eficiència energètica i l'aprofitament de les energies renovables.

La jardineria adaptada al clima, l'ús de paviments filtrants i la gestió de les aigües fluvials, juntament amb la millora de la mobilitat urbana en tots els seus vessants i la priorització de la mobilitat sostenible (vianants i bicicleta) són els altres factors en els quals posa èmfasi aquest concurs.

D'altra banda, s'assenyala la importància del reaprofitament dels elements existents actualment, la reutilització de residus, la consideració dels usos del voltant i dels elements singulars i, la coherència i integració amb futurs projectes urbanístics de l'entorn Port-Ciutat.

La idea guanyadora serà la responsable de la redacció del projecte executiu en un termini màxim de quatre mesos, amb un pressupost de fins a 105.000 euros, dels quals 85.000 es destinen per a la redacció final del projecte i 20.000 per a la posterior assistència tècnica a la direcció de l'obra. Les quatre idees finalistes, però no guanyadores, tindran una compensació econòmica per participar de 4.500 euros cadascuna.

L'empresa adjudicatària designarà una persona que rebrà la denominació d'autor del projecte, qui esdevindrà la persona de contacte amb el Port. A més, el Port designarà una persona de la seva plantilla, del departament d'Infraestructures i Conservació, qui supervisarà el desenvolupament de les obres i que rebrà la denominació de director del projecte. La publicació de l'adjudicatari, i guanyador del concurs, es preveu que es publiqui al voltant del mes d'abril de 2023.

tracking