Diari Més

Societat

La Sala Trono celebra els seus 20 anys de vida amb activitats durant tot el 2023

Pel seu escenari s'han pogut veure 509 espectacles i n'ha produït 23

Imatge de les butaques de la caixa escènica del Metropol.

La Sala Trono de Tarragona celebra vint anys amb espectacles de comèdia, màgia i dansaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Trono de Tarragona fa avui 20 anys de vida. Per aquest motiu, l'equip de Trono ha organitzat durant tot el 2023 diferents activitats, més enllà de la seva programació habitual, per tal de poder celebrar aquest aniversari amb el públic i amb tothom que vulgui sumar-se a la celebració de les arts escèniques a Tarragona. Paral·lelament, el FITT-Noves Dramatúrgies arriba als seus deu anys de vida, per la qual cosa 2023 suposa una doble celebració.

Pel que fa a la Sala Trono, el primer espectacle que es va poder veure, el 7 de febrer de 2003, va ser Petits suïcidis. «Els espectadors més veterans ho recordaran bé, també pel que va suposar l'obertura d'una sala de teatre i la dinamització que es va aconseguir en aquella zona de la Part Alta», exposen des de l'entitat.

La Trono va néixer per obra del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas i, durant els primers anys de vida, els membres del grup van ser els impulsors gràcies a l'empenta inicial de l'Associació cultural Anima't. A poc a poc, la Trono es va anar professionalitzant i la seva programació va passar de dos dies al mes a fins a quinze dies.

Pel seu escenari, durant aquests 20 anys, s'han pogut veure 509 espectacles de les millors companyies catalanes, espanyoles i internacionals. A més, ha produït 23 espectacles que han gaudit de gires per tot arreu amb 1.200 funcions.

tracking