Diari Més

Urbanisme

La concessió dels terrenys de l'Anella al Nàstic inclou un cànon màxim de 76.937,40 euros

El plec de condicions, en exposició pública estableix que el club grana haurà de pagar anualment si treu profit econòmic dels terrenys concedits

Està prohibida l'utilització dels espais per a usos desvinculats de la pràctica esportiva.

La concessió dels terrenys de l'Anella al Nàstic inclou un cànon màxim de 76.937,40 eurosAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cànon màxim anual que haurà de pagar el Club Gimnàstic, en cas que obtingui un profit econòmic dels terrenys de l'Anella Mediterrània que ha concedit l'Ajuntament de Tarragona al club grana, serà de 76.937,40 euros. Així ho recull el plec de condicions administratives que regeixen la concessió d'ús privatiu per a la construcció i gestió d'una instal·lació esportiva de futbol a l'Anella Mediterrània. Cal recordar que el Nàstic hi construirà la seva ciutat esportiva i que la concessió té una durada de 50 anys. En aquest plec de condicions, també s'informa que l'Ajuntament es reserva el dret de deixar sense efectes i resoldre la concessió abans del seu venciment, «si ho justifiquen circumstàncies sobrevingudes d'interès públic». Es detalla que el concessionari serà rescabalat dels danys que se li hagin produït en base al valor de la concessió, excepte que derivin de l'incompliment de les obligacions previstes en el plec o per qualsevol altre incompliment de disposicions de rang legal o reglamentari que doni lloc a l'extinció de la concessió.

Respecte a això, el concessionari, podrà ser penalitzat per l'Ajuntament o per altres administracions competents, per cometre qualsevol infracció prevista per l'ordenament jurídic. El plec recull un llistat d'incompliments que es consideren «molt greus», com «la desobediència o resistència als requeriments rebuts relatius a l'ocupació atorgada, el desenvolupament i exercici de les activitats o la conservació de les construccions i instal·lacions, quan produeixi un perjudici molt greu a l'execució de la concessió o al domini públic afectat». El concessionari també haurà d'exercir l'activitat objecte de concessió en els termes i condicions previstos en els plecs, amb la prohibició d'utilitzar els espais i instal·lacions per a usos desvinculats de la pràctica esportiva.

Un dels aspectes que cal destacar d'aquest plec és que la gestió de la concessió ha de complir durant tota la seva vigència dues condicions especials d'execució. La primera d'aquestes és que el concessionari ha de reservar l'ús gratuït dels espais i instal·lacions en favor de l'Ajuntament, quan li ho requereixi el Patronat Municipal d'Esports, per a desenvolupar qualsevol activitat fonamentada en l'interès públic. Per una altra banda, haurà de realitzar anualment programes o activitats concretes i individualitzades per a tota la ciutadania derivades del Pla de Gestió Esportiu d'aquestes instal·lacions municipals.

tracking