Diari Més

L'UCI Pediàtrica del Joan XXIII compleix cinc anys des de la seva obertura

Cada any s'atenen uns 250 pacients crítics

L'Hospital Joan XXIII és el centre de referència en atenció pediàtrica a la província de Tarragona.

L'UCI Pediàtrica del Joan XXIII compleix cinc anys des de la seva oberturaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat mes de desembre va fer cinc anys de l'obertura de l'UCI Pediàtrica de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Aquest fet ha provocat que el Servei de Pediatria hagi fet un salt qualitatiu en l'atenció al pacient pediàtric més complex, tant a l'UCI com a la planta d'hospitalització, a les urgències i a les consultes externes pediàtriques.

L'UCI Pediàtrica de l'Hospital Joan XXIII va obrir les seves portes al desembre de 2017 com a unitat de semicrítics. Al cap de poc temps, al març de 2018, es va començar a atendre pacients pediàtrics crítics que requerien ventilació mecànica. La inauguració de l'UCI Pediàtrica responia a una demanda dels professionals i usuaris de tot el territori per evitar la derivació de pacients cap a centres de Barcelona.

L'Hospital Joan XXIII és el centre de referència en atenció pediàtrica a la província de Tarragona. Durant aquests anys, s'ha anat augmentant la cartera de serveis i cada cop s'hi poden atendre més patologies.

Cada any s'atenen uns 250 pacients crítics. L'estada mitjana dels pacients a l'UCI pediàtrica és d'una setmana i els perfils principals són: lactants de menys d'un any amb bronquiolitis i insuficiència respiratòria, infants d'entre 5 i 10 anys amb patologia del sistema nerviós central provocada per traumatismes, meningitis o encefalitis, i infants d'entre 1 i 10 anys amb infeccions bacterianes i sèpsies. Els familiars poden entrar les 24 hores amb els infants i, des de novembre de 2022, s'ha incorporat una psicòloga per donar suport als pares i mares.

tracking