Diari Més

Educació

Tarragona acull la primera fase de la XIII Olimpíada de Biologia

És una de les ciutats on té lloc avui aquesta prova teòrica, que té l'objectiu de reconèixer públicament l'esforç dels millors alumnes que estudien Biologia en el batxillerat

Aquesta prova està dirigida a alumnes de batxillerat.

Tarragona acull la primera fase de la XIII Olimpíada de BiologiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase de la XIII Olimpíada de Biologia de Catalunya (OBC), una prova teòrica, té lloc aquest avui a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic, simultàniament. En un comunicat, l'organització de l'esdeveniment ha explicat que l'OBC té com a objectius reconèixer públicament l'esforç dels millors alumnes que estudien Biologia en el batxillerat i animar-los a continuar estudiant aquesta ciència.

A més, l'OBC també pretén ser «una oportunitat perquè els estudiants coneguin altres alumnes interessats en la Biologia», primer a Catalunya, després a tot Espanya i, finalment, a nivell mundial. La segona fase de l'OBC consistirà en una prova pràctica que tindrà lloc el dimecres 8 de febrer a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Si volen, els cinc millors classificats a l'OBC podran participar en representació de Catalunya en la XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), del 23 al 26 d'abril a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Al seu torn, els quatre millors classificats de l'OEB tindran l'opció de participar en la XXXIV Olimpíada Internacional de Biologia (IBO), que se celebrarà a la Unió dels Emirats Àrabs (EAU) al mes de juliol; mentre que els quatre següents millor classificats a l'OEB podran participar en la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), a Madrid durant el mes de setembre.

Els resultats i els premis de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya, en la qual participaran 300 alumnes de segon curs de batxillerat de 93 centres educatius catalans, es lliuraran en un acte que comptarà amb la presència de personalitats del món de la Biologia i l'ensenyament, el divendres 24 de febrer a les 18 hores a la seu de la Societat Catalana de Biologia, a Barcelona.

tracking