Diari Més

Motor

Les matriculacions de cotxes creixen un 53,6% a la província de Tarragona

A Catalunya es van incrementar al gener un 43,5% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, després que al desembre es registrés un descens del 22 %

Imatge de recurs de diferents models de cotxe.

Les matriculacions de cotxes creixen un 53,6% a la província de TarragonaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes a Catalunya van créixer al gener un 43,5% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, després que al desembre es registrés un descens del 22 %, d'acord amb dades de la patronal de venedors Fecavem difoses aquest divendres.

Per províncies, a Barcelona les matriculacions es van incrementar en un 37,4 %, fins a les 6.401; a Girona en un 66,8 %, fins a les 981; a Lleida en un 73,2 %, fins a les 478; i a Tarragona en un 53,6 %, fins a les 994.En el conjunt d'Espanya, les matriculacions d'aquests turismes van créixer un 50,9 %, fins a arribar a les 64.000. Catalunya va concentrar al gener un 13,8 % de les matriculacions del conjunt d'Espanya, enfront del 14,6 % del mateix mes del 2022.

En un comunicat, l'organització apunta no obstant això que aquest creixement «s'ha de mirar amb recel» per diversos motius: entre ells, la caiguda registrada al desembre per problemes amb el transport dels vehicles fins als concessionaris, de manera que les vendes d'aquest mes es computen al gener, la qual cosa se suma al fet que al gener del 2022 tingués lloc el temporal Filomena, la qual cosa va afectar l'habitual marxa del negoci.

Amb tot, la patronal assenyala que «comencem amb un excel·lent indicador el primer mes del 2023, un any clau i que ha de marcar la recuperació del sector automobilístic». Afegeix que aquestes dades «estan molt per sobre del previst», en un marc en el qual la falta de microxips segueix condicionant la fabricació de vehicles.

tracking