Diari Més

Societat

La Plataforma de Salut de la CET reclama més personal i atenció presencial

Membres de l'entitat s'han reunit amb la nova gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau

Fotografia dels participants a la reunió.

La Plataforma de Salut de la CET reclama més personal i atenció presencialCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma per una Salut Pública i de Qualitat de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona s'ha reunit amb la nova gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, per tal de fer el seguiment del sistema sanitari i traslladar les opinions i demandes ciutadanes.

Ambdues parts han valorat positivamen l'augment en 20 milions del pressupost en sanitat, tot i opinen que la inversió encara hauria d'incrementar més.

Ángel Juárez, president de la CET, ha denunciat que «amb cada canvi de govern, la feina es paralitza. És el tercer canvi en tres anys, i això dificulta molt la feina i el seguiment».

La plataforma considera essencial que es recuperi la presencialitat en tota l'atenció sanitària, arribant a les xifres d'abans de la pandèmia, però sent conscient que només es podrà aconseguir incorporant més professionals.

Els CAP de Tarragona han augmentat, de mitjana, del 32,73% de presencialitat el gener del 2022, a un 49,96% el desembre de 2022. Pel que fa a l'accessibilitat, en 5 dies el 48,29% obtenen la cita al CAP, de mitjana.

Una de les queixes majoritàries de la població és la tardança en cites per a les especialitats. Mentre que la delegació de la CET reclama que es contracti nou personal, des de la gerència sanitària expliquen que no hi ha personal per contractar. La seva planificació se centra a reorganitzar el sistema, per poder accedir més ràpidament a les especialitats. Tot i que això podria implicar més desplaçaments dels usuaris.

La salut mental en l'atenció primària

L'atenció a la salut mental des de la sanitat pública és una de les grans emergències actuals. A la regió sanitària del Camp de Tarragona, s'han incorporat 31 professionals de la psicologia per a 33 centres, per fer atenció comunitària. I pròximament, s'iniciarà un pla pilot que consisteix en derivacions a psicòlegs i psiquiatres en un màxim de cinc dies, però d'atenció virtual.

Usuaris ostomitzats

La plataforma demana que es faci formació al gremi farmacèutic per poder assessorar millor als usuaris ostomitzats. També es reclama una aplicació que informi dels banys adaptats i adequats.

S'ha acordat que es començarà a treballar, juntament amb grups de treball ja existents i amb el Col·legi de Farmacèutics. A més de la formació, s'establirà una xarxa de contactes interprofessional i un decàleg que es mantindrà actualitzat.

tracking