Diari Més

Societat

Tarragona acull la presentació de l'agenda digital dels municipis de Catalunya

Aquesta iniciativa del consorci Localret vol ser una eina que contribueixi en la transformació digital dels pobles i ciutats

Imatge de l'acte de presentació de l'agenda digital dels municipis de Catalunya.

Tarragona acull la presentació de l'agenda digital dels municipis de CatalunyaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit la presentació de l'agenda digital dels municipis de Catalunya, una iniciativa del Consorci Localret que hade ser un instrument promotor i facilitador per a la concreció d'estratègies, plans, i projectes de transformació digital de manera conjunta i compartida dels municipis.

En aquest sentit, l'agenda ha de servir perquè els ajuntaments puguin elaborar-ne una de pròpia i generar espais de trobada, coordinació i priorització dels reptes i necessitats dels municipis per a la digitalització global dels pobles i ciutats.

Segons el conseller Manel Castaño, que ha participat en l'acte, «la digitalització de l'administració, i en conseqüència dels serveis públics, ha de ser vista com una oportunitat per a la innovació i per a la millora de la competitivitat dels pobles i ciutats. Per ser més sostenibles, àgils i resilients. Hem de vetllar per no deixar ningú enrere en el transcurs d'aquest camí». Després de la presentació, que ha anat a càrrec del director general de Localret, Andreu Francisco, s'ha debatut sobre l'oportunitat que representa l'agenda digital per als municipis i sobre la importància de la col·laboració entre les administracions per a la transformació digital dels pobles i ciutats.

L'Ajuntament de Tarragona fa anys que col·labora amb Localret, un consorciformat per les administracions locals de Catalunya per acompanyar els municipis en la seva transformació digital.És per això que des del servei municipal de tecnologies de la informació i la comunicació s'ha col·laborat en l'elaboració del metamodel de municipi digital i l'agenda.

A més, «des dels darrers anys,l'Ajuntament treballa en el disseny i implementació de l'estratègia de Tarragona Digital, sobre la qual s'estan executant projectes en diferents línies: la governança, el nou model TIC, l'administració digital, segura i oberta, els serveis intel·ligents i el canvi cultural», ha explicat el conseller.

tracking