Diari Més

Territori

El Nàstic obté la concessió dels terrenys per fer la ciutat esportiva

L'Ajuntament cedeix l'espai i el club espera l'aprovació inicial del PMU-34 per aconseguir els recursos econòmics i iniciar obres

La futura ciutat esportiva del Club Gimnàstic s'ubicarà a l'Anella Mediterrània i tindrà tres camps de futbol de gespa artificial.

El Nàstic obté la concessió dels terrenys per fer la ciutat esportivaMarc Colilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona i el Club Gimnàstic van signar ahir la concessió dels terrenys de l'Anella Mediterrània on es construirà la ciutat esportiva de l'entitat grana, que disposarà de l'espai durant els pròxims 50 anys. Ara, el Nàstic espera l'aprovació inicial, per part del consistori, del Pla de Millora Urbana 34 (PMU-34), corresponent a la zona del Nou Estadi i de l'Arrabassada, la qual cosa el permetrà comptar amb els recursos econòmics suficients que permetin iniciar l'obra. El club és el propietari del 45% de la zona contemplada pel sector de creixement, motiu pel qual l'aprovació inicial serviria per tenir capacitat d'endeutament, ja que se'n beneficiaria del desenvolupament del PMU-34.

Després de rebre la cessió dels terrenys i el permís d'obres, el Nàstic afirma tenir tot preparat per començar la construcció, que tindria una durada d'uns sis mesos, segons assegura el president, Josep Maria Andreu. La intenció de l'entitat esportiva és tenir acabats els treballs a l'estiu perquè els equips de futbol base puguin utilitzar les futures instal·lacions quan comenci la temporada. Andreu considera necessari accelerar el procés per poder tenir espai suficient per acollir el nombre d'equips actuals.

Alhora, el Nàstic, amb la capacitat econòmica que atorgarà l'aprovació inicial del PMU-34, també planteja millorar les instal·lacions de la secció de tenis, entorn del Nou Estadi, i del pavelló, on es practiquen futbol sala i gimnàstica rítmica, entre altres.

D'altra banda, la concessió de l'Ajuntament inclou un cànon econòmic en el cas que el club faci una explotació econòmica dels terrenys. L'import del cànon, tal com exposa el president, seria variable en funció dels beneficis extrets. Alhora, l'acord preveu que el Nàstic reservi de manera gratuïta les instal·lacions de la ciutat esportiva a favor de l'Ajuntament, mitjançant el Patronat Municipal d'Esports, quan aquest ho requereixi per tal de desenvolupar activitats d'interès públic.

A més a més, l'entitat també haurà de programar anualment activitats de diferents àmbits, com el de l'esport i l'educació, amb l'objectiu que hi puguin beneficiar-se centres escolars i es puguin organitzar competicions, campus o estades, a banda de casals per a infants. També podria ser un equipament per a activitats físiques i d'alimentació saludable o de cohesió social, categoria on es podrien incloure programes per a la promoció de la igualtat de gènere, l'atenció a la diversitat funcional i beques per a col·lectius vulnerables. L'acord també contempla que la ciutat esportiva pugui ser un espai de formació i promoció turística i cultural de la ciutat. «Per a nosaltres no suposa cap problema, ja que és per al benefici de tots», manifesta el president del Nàstic.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, va valorar positivament la concessió: «És una molt bona notícia per la ciutat que aquesta inversió es faci a Tarragona i que hi hagi un lligam entre aquest espai, que és municipal, i el club de referència a Tarragona, el Nàstic». Alhora, el mateix Puig subratlla la importància del foment del futbol base i de la ciutat esportiva com a tal. «Es tracta d'unes instal·lacions esportives que gestionarà el Nàstic al servei de la ciutat», apunta el conseller de Territori.

El complex esportiu s'ubicarà al costat dels diferents equipaments actuals de l'Anella Mediterrània, com el Palau d'Esports, la piscina d'atletisme, el camp de rugbi, la piscina Sylvia Fontana o el gimnàs, entre altres, a banda de la llacuna. Aquesta serà una peça més per a la dinamització i ocupació d'aquesta zona, ja que la urbanització del Pla Parcial 10 (PP-10) també permetrà crear habitatges i construir Tàrraco Centrum, el centre comercial a càrrec de l'empresa neerlandesa Ten Brinke.

tracking