Diari Més

Transports

Fortuny: «Totes les demandes sindicals que estaven a la nostra mà les hem dut a terme»

El president de l'EMT assegura que estan a l'espera de la resposat del Ministeri d'Hisenda sobre la taxa de reposició

Imatge d'arxiu d'un autobús urbà a Tarragona.

L'EMT reduirà en un 50% el preu dels abonaments del transport públic a Tarragona l'1 de generGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal de Transports assegura que ha resolt amb tots elspunts de la negociació amb la part social que estaven de la seva mà. Des de l'EMT expliquen que han millorat les infraestructures de les instal·lacions; handonat cobertura per cobrir els serveis auxiliars «vigilants» amb personal intern de l'empresa; i hanafegit 21 hores al saldo d'hores a recuperar de tot el personal de l'empresa, que equival a tres dies més de permís a l'any.

En matèria retributiva, l'empresa recorda que ja fa anys que complementa la prestació per baixa laboral fins el 100% de les retribucions fixes del personal tot i estar de baixa. I assegura que gràcies al decret d'augment de retribució als treballadors públics, a partir de desembre de 2022, va haver un increment retributiu del sou dels treballadors del sector públic.

Jordi Fortuny, president de l'EMT, ha remarcat que «totes les demandes sindicals que estaven a la nostra mà i que estan dintre de la legalitat, les hem dut a terme. Aquelles que no s'han fet efectives ha estat o perquè són fora de la legalitat o per què superen la taxa de reposició, demanda que hem traslladat al Ministeri d'Hisenda, i estem a l'espera de la seva resposta».

I han volgut desmentir «categòricament» que l'empresa no es vulgui seure a negociar, tal i com afirmaven des delComité d'empresa de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT), secció Aparcaments.

El gerent de l'Empresa Municipal de Transports, Joan Manrubia, explica que «des de l'empresa sempre hem impulsat les taules de negociació amb els representants legítims dels treballadors, per tal de no aturar la negociació del conveni col·lectiu» i, afegeix, «l'EMT ha de vetllar per la igualtat de tracte, per tant, a les taules de negociació sempre s'han convidat a tots els representats legals de cada part sindical».

Davant de la petició unilateral de l'USOC i CCOO, que demana una taula de negociació en paral·lel i deixant de banda altres seccions sindicals, l'empresa aclareix que «no pot deixar a cap secció sindical fora de les negociacions, i per tant, no podem convocar reunions sectorials de forma individualitzada amb cadascun dels representats sindicals».

tracking