Diari Més

Reconeixement

L'Ajuntament de Tarragona entrega les distincions de la ciutat al Mèrit Cultural

Coia Valls, Jordi Grau, Meritxel Puvill, Tomàs Palos i Tom Carr han estat els guardonats

Fotografia dels guardonats.

L'Ajuntament de Tarragona entrega les distincions de la ciutat al Mèrit CulturalTjerk Van Der Meulen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coia Valls, Jordi Grau, Meritxel Puvill, Tomàs Palos i Tom Carr van rebre ahir lesles distincions de la ciutat de Tarragona al Mèrit Cultural per part del consistori.

En primer lloc, s'ha distingit a l'escriptora Coia Valls Lora autora de novel·les com La princesa de jade, també ha escrit obres teatrals com La cuinera i El mercader, i ha participat en diverses obres i pel·lícules. Amb tot, aquesta professora d'educació especial i logopèdia també ha publicat contes infantils i juvenils.

Seguidament, s'ha reconegut al sardanista Jordi Grau Cabeza, qui com a president del Casal Tarragoní ha contribuït en el foment de la sardana i música de cobla. La distinció reconeix també l'activitat dinamitzadora i de gestió cultural de l'entitat tarragonina.

També ha rebut la distinció la bailaora professional Meritxell Puvill Estivill. Aquesta serrallenca vinculada a la vida cultural de la ciutat és, a més, ballarina de ballet i ha participat amb diferents companyies. És també professora de dansa a l'Estudi de dansa Art i Flamenc, un centre especialitzat que va crear ella mateixa el 2010.

Després s'ha entregat el reconeixement a l'artista Tom Carr, natural de Tarragona i amb arrels valencianes i estatunidenques. Com a pintor i escultor contemporani ha destacat per les instal·lacions i muntatges arquitectònics rellevants als anys 80, així com els conceptes d'espai i temps i formes més curvilínies en l'estudi de l'equilibri entre el concepte i la forma, més recentment.

Finalment, s'ha distingit al joier Tomàs Palos Redondo, de 73 anys i nascut a Cadis; ha treballat durant més de 30 anys com a professor de joieria a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. Guardonat en diverses ocasions, és un joier de reconegut prestigi amb exposicions i reconeixements a tot l'estat espanyol.

L'acte, que ha tingut lloc a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos, ha comptat amb l'actuació musical del conjunt de guitarres flamenques de l'Escola Municipal de Música de Tarragona i la cantaora Lídia Giráldez com a obertura, i l'actuació dels Ministrers, que han clos l'acte amb la sardana La Serrallenca de Francesc Sans, estrenada a l'Aplec del Serrallo del 2021.

tracking