Diari Més

Política

Junts proposa que Tarragona sigui seu de l'XI Congrés Nacional de l'Alzheimer l'any 2025

El grup municipal dona suport a la iniciativa promoguda per l'Associació de Malalts i Familiars d'Alzheimer i altres demències de Tarragona (AFA)

El nom de la ciutat que acollirà l'esdeveniment es donarà a conèixer el pròxim mes de novembre.

Junts proposa que Tarragona sigui seu de l'XI Congrés Nacional de l'Alzheimer l'any 2025Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Junts proposarà al ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona d'aquest divendres que Tarragona doni suport institucional a la proposta impulsada per l'Associació de Malalts i Familiars de l'Alzheimer i altres demències de Tarragona (AFA) per tal que Tarragona es converteixi en seu de l'XI Congrés Nacional de l'Alzheimer i XV Congrés Iberamericà d'Alzheimer, que se celebrarà el mes de novembre de 2025.

La consellera de Junts per Tarragona i responsable de l'àrea de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Vidal, explica que «el motiu de portar aquesta proposta al plenari és la voluntat inequívoca de despolititzar-la, aquesta iniciativa necessita un compromís institucional i no polític és per aquest motiu que proposarem que esdevingui declaració institucional».

A Tarragona, des de fa uns mesos, l'AFA ha recuperat la seva activitat i treballa intensament per atendre a totes les famílies afectades d'una manera o altra per una demència, així com per promoure la divulgació científica i visibilitzar la problemàtica relacionada. «És vital que l'Ajuntament col·labori amb l'associació amb tots els recursos possibles», diu la consellera de Capacitats Diverses.

Vidal insisteix en el fet que «l'únic que necessita l'associació és que l'Ajuntament manifesti el seu suport institucional a la iniciativa i que col·labori en la recerca del suport d'altres administracions». El nom de la ciutat que acollirà l'esdeveniment es donarà a conèixer el pròxim mes de novembre.

L'objectiu del congrés, que se celebra cada dos anys amb la presència dels millors especialistes de l'Estat, és «visibilitzar el creixent impacte de l'Alzheimer a la societat, especialment als entorns més pròxims dels malalts, ja que més de la meitat de les persones amb demència són ateses a les seves llars, no a centres especialitzats, i exclusivament per familiars», explica la consellera Vidal.

Actualment, l'Alzheimer afecta al voltant de 25 milions de persones a tot el món i suposa la quarta causa de mort natural als països occidentals, després de les cardiopaties, els tumors i els infarts cerebrals. Es calcula que, a Catalunya, el 2% de la població pateix algun tipus de demència. A Tarragona, hi ha al voltant de 4.000 persones afectades amb la malaltia de l'Alzheimer.

tracking