Diari Més

Urbanisme

El segon recorregut participatiu del POUM farà una parada aquest dissabte a la Budellera

Com ja es va fer a la zona del Francolí, l'itinerari vol conèixer les propostes de la ciutadania, en aquest cas sobre l'anella verda, els espais costaners i els camins naturals

Punt de trobada

El segon recorregut participatiu del POUM farà una parada aquest dissabte a la BudelleraAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte, dia 28 de gener, tindrà lloc un nou recorregut participatiu, aquest cop a la Budellera, en el marc del procés participatiu del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona.

L'objectiu d'aquest itinerari, que començarà a les 10.30 h a l'aparcament de la ITV (Camí de la Budellera) i finalitzarà a les 13.30 h, és escoltar les propostes de la ciutadania en referència als camins naturals dels espais oberts de la zona de Llevant, al voltant dels terrenys de la Budellera, per pensar en la possibilitat d'ampliar-lo com a anella verda, crear eixos vitals que permetin connectar aquesta zona amb el centre i altres zones de la ciutat, millorar els serveis de les urbanitzacions i recuperar els espais agrícoles. També es passejarà pels espais de costa, per veure com es poden recuperar i millorar alguns espais abandonats i la protecció d'aquestes zones.

Aquesta iniciativa és la segona d'una sèrie d'itineraris en els quals s'introdueixen diversos temes vinculats al POUM i en relació directa amb el territori que es visita per descobrir-lo a la ciutadania i convidar-la a tenir una mirada diferent sobre els espais recorreguts. La primera es va realitzar el passat 14 de gener a la zona del riu Francolí. Les persones interessades a participar en aquest recorregut per la Budellera poden inscriure's al portal de participació municipal.

El procés participatiu online continua obert

En paral·lel a aquests recorreguts, continua el procés participatiu amb els tallers presencials a cada barri i amb el procés online, on la ciutadania pot presentar propostes i respondre un qüestionari que ajudi a elaborar el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Tarragona, un instrument que ha de marcar el disseny de la ciutat al futur.

El POUM permet establir de quina manera creixerà i es transformarà la ciutat, però també determina quins espais i elements patrimonials s'han de protegir, quins eixos de mobilitat sostenible s'han de potenciar o en quins llocs cal augmentar les zones verdes i els equipaments, entre d'altres.

El recorregut participatiu del POUM seguirá la seguent ruta.

El segon recorregut participatiu del POUM farà una parada aquest dissabte a la BudelleraAjuntament de Tarragona

tracking