Diari Més

Pimes

Tarragona rep 1,2 MEUR dels Next Generation per digitalitzar el seu comerç

L'Ajuntament aportarà 299.789,60 euros al pressupost del projecte, que contempla la implementació de 24 accions abans del juny de 2024

Daniel Milà, Dídac Nadal, Pau Ricomà i Mònica Garcia van presentar el projecte al Mercat Central

Tarragona rep 1,2 MEUR dels Next Generation per digitalitzar el seu comerçGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona es prepara per viure un gran canvi en el seu comerç en els pròxims mesos. Durant aquest 2023, es duran a terme diferents accions emmarcades dins del projecte Tarragona, centre comercial obert, que té l'objectiu d'impulsar la transformació digital comercial i aplicar mesures de sostenibilitat i eficiència energètica. Per fer-lo efectiu, comptarà amb una inversió d'1.498.948 euros, dels quals 1.199.158,40 euros provenen de la subvenció que ha obtingut la ciutat dels fons Next Generation. Els 299.789,60 euros restants, els aportarà l'Ajuntament. «Aquesta iniciativa posa en valor el comerç de proximitat», va valorar l'alcalde Pau Ricomà, qui va afegir que «cal adequar-se a les noves maneres de treballar».

«No només posicionarà els mercats de la ciutat com a referents comercials, sinó que influirà en el desenvolupament i progrés del seu entorn, va expressar la directora dels mercats públics, Mònica Garcia. En total, aquest projecte liderat per l'empresa pública Mercats de Tarragona, contempla 24 accions. La primera d'aquestes consistirà en la construcció d'una oficina tècnica d'implementació del procés global de digitalització i suposarà un import de 157.300 euros. A partir d'aquest pas previ, es duran a terme les altres 23, que es divideixen en tres grans eixos.

El primer és el de millora tecnològica i transformació digital, el qual suma una inversió de 399.663,50 euros i engloba nou accions concretes destinades a l'aplicació de solucions digitals per una millora en les infraestructures tecnològiques als mercats municipals. El servei d'anàlisi comercial de Big Data, el control de flux de persones, el desenvolupament de la iniciativa per comprar per WhatsApp, la instal·lació de xarxa wifi al Mercat Central, plaça Corsini i Mercat de Torreforta o el desenvolupament d'un sistema de cartelleria digital són algunes de les propostes més rellevants.

El segon eix té un pressupost de 484.605,50 euros i se centra en l'acompanyament en la digitalització i modernització comercial. Es duran a terme fins a 10 accions per formar, assessorar i acompanyar els paradistes, marxants i comerciants. Entre d'altres, es crearà un espai de divulgació tecnològica al Mercat Central, on també s'adaptarà un lloc per a formacions de caràcter virtual, digital i d'empoderament per a la transformació i desenvolupament dels seus negocis. «El comerciant podrà veure quina tecnologia és la més adient per a ell», va indicar Daniel Milà, gerent de Mercats de Tarragona.

El tercer i darrer eix posa el focus en la sostenibilitat. Amb un import de 457.380,50 euros, entre les quatre actuacions previstes destaca sobretot la millora de l'eficiència energètica del Mercat de Torreforta en aquest àmbit. També es preveu programes de foment de l'economia circular a través de la compra d'envasos reciclats i la instal·lació de punts d'entrega refrigerats i intel·ligents al Mercat Central.

La previsió és que totes les accions plantejades en el projecte Tarragona, centre comercial obert, s'implementin durant el 2023 i que finalitzin abans del juny de 2024. «És un projecte que ha de servir per situar el Mercat Central com un eix vertebrador, fixar quins són els eixos comercials de la ciutat i ser capaços d'analitzar el perfil dels visitants», va afirmar el conseller de Comerç, Dídac Nadal, qui va assegurar que «el comerç canviarà radicalment».

tracking